söndag, oktober 05, 2008

Vinande vindar och veligt väder

SMHIs radar- och satellitbilder från i morse - japp, det stämmer!

Blåstens återverkan på hemmanet - hopfällda stolar och en bordsskiva lyft ur sin ram.
Och en paddock lämpad för vattenpolo, månne?


Maken ovan bräddfylld bäck!


Montage av tälthall fortsätter


Färdig! Och med alla pallar på plats!

I självaste vargtimmen vaknade jag av att vinden ven utanför fönstret, ruskade huset och klingade i taklampan (jäpp, vinden tar sig in genom ventilen och skakar om armaturen lite). Tittade ut och såg att paddocken mer var som en sjö, gladdes åt att vår tältstomme stod kvar och att alla pållar var inne.

Damage-control
På förmiddagen när vi inspekterade "förlusterna" visade det sig att bara trädgårdsmöblerna hade tagit stryk - men de var hela. Solen sken och efter lunch fortsatte vi vårt tältmontage. Vinden hade mojnat - vilket man är glad för när man ska hantera gigantiska tältdukar ... K kom under tiden och pysslade om Vicky medan vovven Simba gärna var uppe hos oss och "hjälpte till". Han som var så rädd första gången han var här! Han verkar känna sig hemma nu!

Färdigställande av tälthall!
Vi skruvade, drog och spände och så småningom var den uppe, vår tälthall. Vi ställde in våra lastpallar och riggade så att de skulle stå någorlunda stadigt på den ojämna marken. Nu är vi förberedda för mycket hö!

Busväder -igen!
När vi just var färdiga började det regna igen, så vi kurade i vår nya tälthall och en sällsam känsla av camping infann sig! Konceptet tält känns lite mysigt, men var gång jag i vuxen ålder har sovit i tält, har jag frusit som en hund! Inomhus är bra. I min egen säng ...

Vi som hade sett fram emot att rida en vända efter tältbestyren! Lusten att rida avtog i snabb takt när det blåste upp rejält och regnet började vina i vågrät riktning. Det fick bli pyssel i stallgången och lite boxvistelse.

Stjärnklar natt igen!
Men så vid 22-snåret - var det nästan vindstilla och klart ute! Så vi tog ut våra pållar. Saga var extra ivrig - hon tycker det är riktigt tråkigt att stå inne. Nu har vi tagit bort mellanstaketet på hagen bortom bäcken, så de får en stor jättehage! Förhoppningsvis finns där lite gräs att äta sig mätt på. Vi börjar få ont om hö. Leverans ska ske i veckan, men vi vet inte riktigt när ... Men, men, våra pållar kan behöva banta lite.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Skulle vara kul om maken kunde göra en litet gästinhopp om sina äventyr på island med lite bilder :)
Kaneli

Karos Corner sa...

Hehe, det ska i försöka ordna ...

Karo

Anonym sa...

Jaaa,,det tycker jag också.Maken,Island.Hade varit kul å se lite picture å vad han tyckte om resan.(Försöka ordna)Du säger ju bara att många vill detta./Vem kan detta vara??

Anonym sa...

Karo,Din Make har väl inte tänkt dyka i bäcken!!Menar det./Tralla La.