fredag, oktober 10, 2008

3 ton hö!

Han var lite sliten igår, maken. När han hade lastat in 3 ton hö! Han är min hjälte! En del inknökat i stallet. En del in i vår nya fina tälthall. Vi hade fått det levererat i alla fall! Nu ska det hämtas halm i helgen, för att skydda höet mot fukt. Och vi ska hämta mera hö på söndag, sedan har vi så det räcker för hela vintern. Hoppas det blir en torr och kall vinter!

Själv hade jag en lagom ansträngande dag på jobbet! Nice!

Igår jobbade K så vi fick se om Vicky. Mocka hennes box. Jösses vad den hästen äter! Och jösses vad mycket som kommer ut i andra änden ...

Maken har hört att islandshästar har en meter mera tarm än andra pållar - så de kan tillgodogöra sig mer av näringen i fodret. Fascinerande! Det märks ju - för Vicky är smal och tunn trots allt hö och all kraft, medan våra är feta på bara hö och magert bete...

2 kommentarer:

Anonym sa...

hahahaha=)Tycker du att V äter mycke.Herregud jag som ger mindre nu.Men vet du va!!V är sååå smart å känner på sig att matte inte kommer.Så V står å trycker ut lite extra;)Hon visste nog att du skulle mocca*LER*Stackarn (E)Jobba som ett djur å du sitter å äter goa bullar;)1 i vänsterh,1 i högerh,å 1 i munnen.Jag vet varför!!!Rädd för att V ska komma å ta dom.SMILE.Men det är säkert V älskar bullar å bullar=)/YRV.

Anonym sa...

Vicky tunn,smal!!minskat på maten men ökat i vikt!!mmm,,Vicky står inne i box över natten,då ser man hur mycke som kommer ut där du vet=)Feta pållar!!!Mycke päls å gas i magen,,kanske.hahaha.Du Karo,,måste läsa på lite mer om horse,,inte bara Islandsh.K.P.S. Ska köpa en bok om Islandsh.Intressant å veta lite mer om dom små liven.K.