söndag, oktober 26, 2008

Allt står där det ska!

Vid halv åtta-snåret kom en pigg make och föreslog kaffe. Lite tidigt en söndagsmorgon tänkte jag. Fick syn på hans väckarklocka - som var halv 10. Visar sig att maken fått allt om bakfoten och ställt fram sin klocka idag! Han skulle ju iväg på brunsch i stan kl 10.15 (han bara roar sig, hela tiden!) och var således uppe två timmar för tidigt!

Jag hade hästtjänst, så jag fick ändå gå upp. Konstaterar att alla presenningar, hötält och träd står som de ska. Jag gav pållarna hö men lätt dem stå inne ett tag till, till regnet lugnade sig. Men nu är de ute och mumsar gräs i Lilla Hagen! Den är inte lerig (ännu...) och har fortfarande en del växtlighet, så Vicky kan gå med dem där, och det är ju skönt.

Inser att Mökkvi fortfarande är fet. En kuse på 400 kg bör ha ca 6 kilo hö om dagen. Mökkvi vägde 450 kg sist (=för mycket). Vi har ett näringsrikt och fint grönt hö, och ett som är näringsfattigt! Mökkvi får hälften av varje var dag, och knappt 3 hg betfor. Ändå går han inte ner. Det är nog mer näring i betet än man kan tro. Eller så stjäl han de andras hö ... hmm. Fast Saga är ju också lite för fet, och Vicky håller hullet i alla fall. Så de får ju vad de ska ha ändå. Mystiskt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Nääää,Mökkvi är väl inte fet,bara lite överviktig.Har ju gått ner en del.Ja det är skönt att hagen inte är så lerig.Då V kan få lite problem.Näring i betet nu!!Saga fet,nä,nä mullig bara.Mökkvi å Saga kanske är typen av Horse som lägger på sig lite.Sen har dom två mycke fin päls.Va finns under denna päls tro.Håller med om att det är lite mystiskt,just med V som annars tappar mycke denna årstid./K.