söndag, oktober 26, 2008

Grå, grå, grå ...

Matte & Ronja tar paus på verandan mellan alsickeklöverjakten och ridpasset. Observera tälthallen i bakgrunden - still standing!

Ett ymnigt regn övergick till duggregn när jag och maken, nyss hemkommen från sin brunch i sta'n, gick ut för att rensa bort alsickeklöver. Såååå tråkigt! Och stormen hade plattat till gräset så vi hittade mer klöver. Visserligen bra - men trist att hitta mer!

Innan vi tappade sugen helt gjorde vi iordning pållarna. Saga råkade komma åt min hand med en otålig hov, så ett tag såg en åder ut som en Alien som försökte ta sig ut! Nu är den bara lite svullen, och inte särskilt öm, så det är inte så farligt. Men det gjorde rätt ont just då!

Red bort till ridhuset för ett pass. Saga segade som vanligt när jag ville öka, men Mökkvi skötte sig - och med honom som draghjälp är det inga större problem att få fart på Saga. Konsigt - första vändan i ridhuset kunde jag minsann få fart på henne. Som sagt - tror hon är inne i en seg- och sturighetsperiod.

När vi nästan var färdiga kom granntjejerna in barbacka på tre hästar! Deras nybyggda stall ska precis invigas, och de var glada att ha det nu när det blir så mycket busväder! Maken och jag skulle just gå när veritabla störtskurar dånade ner för taket så Saga började nippra sig! Så vi väntade, och väntade och till slut lugnade det sig så pass att man vågade sig ut oc gå hem i mörkret. Ja, jösses, vad det är mörkt ute nu!

4 kommentarer:

Holmarna sa...

Alsikeklöver borde byta namn till helsikesklöver...

Stor kram till eder alla! Vi tackom nu så gärna... De vattnar sina fålar tre alltför den ljusa stjärna... Ingen dager synes än, stjärnorna på himmelen de blänka...
Nä, ska nog ej skriva mer. är så trött i huve´t idag. Pussar i massor!

Karos Corner sa...

Hähä, nog är de så alltid, att vi vattnar våra fålar under stjärnorna, innan dagern synes ...
Nå, mer regnmoln än stjärnor, kanske - men ändå!

Kram själv Cilla, på dig och familjen!

Anonym sa...

Lika Glad som vanligt,fast du rensar.Inte bara tältet som still standing=)haha,ALIEN.Va får du allt i från.Hur å när brunstar Islandsh???/K.

Anonym sa...

Du/Smilet där=)Såg varken åder eller Alien på din blåa lilla hand.Jaa blå va den/konstigt/Me.