söndag, augusti 31, 2008

En tredje häst i hagen ...

K ringde vid 12-snåret, hur trött som helst efter gårdagens stallbyte. Jag påpekade att det var jag och maken som varit på fest och att det skulle vara vi som var trötta. Men jag var faktiskt rätt pigg! Nå, de kom efter 2 timmar och vi tog ut Vicky till de andra. De galopperade omkring som galningar ett tag, men lugnade sig ganska snart. Verkar som Mökkvi & Vicky kom överens fort. När lugnet sänkt sig tog vi en fika, satt och tjötade, skrev på papper, och utdelade foderstatsinfo. Vi har ju knappt setts, så det var trevligt att lära känna varandra. K är ett spontant yrväder och båda pratar mycket, så någon pinsam tystnad behöver man inte vara rädd för.

Snart nog blev det galopp i hagen igen! Saga jagade Vicky till hon sparkade bakut! Såg otäckt ut, men Saga verkade oskadd när jag kollade henne sedan. Men hon slutade jaga Vicky...

Däremot hade hon tappat en sko, Saga! Jösses, vad de tappar skor! Fast igår på festen sa vår granne att deras hästar hade tappat skor hela tiden när de var nykomna, men att de sällan tappade några nu! Som om de vänjer sig av med att tappa dem på det nya betet! Ingen av oss kunde förstå hur detta skulle kunna hänga ihop - men det finns i alla fall hopp om att de inte ska tappas så ofta i framtiden. Och nu hade de ju härjat rätt vilt.

Eftersom våra kusar motionerat sig ordentligt själva idag, band vi bara upp dem vid stallet och visiterade dem medan K&N sorterade alla K:s hästgrejor. Så mycket grejor! Massa täcken, skydd och lindor, som storhäst-folk ofta har. Märkligt att "kulturerna" är så olika. Våra pållar har bara flugluvor och varsitt fleecetäcke ...

När K&N rensat färdigt hade de verkligen gjort ett imponerande jobb! En del ska de sälja. De åkte iväg och under kvällens lopp höll vi ett öga på pållarna. Alla tre betar. Saga och Mökkvi i ena änden av hagen, och Vicky lite för sig själv ... Men de verkar hålla sams i alla fall.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ska bli roligt å se hur mycke Saga å Mökkvi har i det senaste modet om,,ca 3 år*LER*Modet självklartvill dom följa det=)YRV.