söndag, augusti 10, 2008

Skarvning och stolpslagning i skurarna

När tråden tar slut, får man skarva med nästa tråd!

Maken slår i stolparna ordentligt nu, när vätan gjort marken mjuk (dvs ej betonghård ...)

Hungriga hästar


Märkligt. Jag skulle hämta maken vid centralen kl 13.17. Visste att jag behövde tanka bilen. Varför tror man, att det inte tar någon tid? Särskilt som tanken var särdeles tom - då tar den lång tid att fylla ... Kom väl fram vid halv två-snåret.

Väl hemma efter mat och paus, så gick vi ut och gjorde färdigt sista hagen mellan skurarna. Den de går i börjar bli en smula lerig nu, och där finns nog inte mycket mat. Idag fick de vilodag - vi tog bara in dem för att visitera dem och ge dem betfor - och ut i nya hagen! Strax sprang de där lyckligt och glupade i sig gräs.

Man kan tro att vi låter våra pållar svälta, men sanningen är att de absolut inte är för magra. De är inte feta. Än ...

När mörkret föll lurade vi tillbaka dem i gamla hagen - vill inte att de ska få ymnigt bete sådär på en gång. I morgon eller övermorgon får de flytta dit permanent! Vi är nog överdrivet försiktiga, men foderomställningar kan vara luriga, även när det "bara" gäller dåligt bete till ymnigt bete!

På vägen mot stallet var en jättestor padda! Zolly blev intresserad, men jag lyfte bort henne och hoppas hon inte hittar den och skadar den. Jag gillar paddor ...

Inga kommentarer: