lördag, augusti 30, 2008

Häst-hype i häraden och Vägföreningens Kräftfest!

Min fina apelkastade Saga spanar in de nya grannarna. Solblonda Mökkvi betar!

Saga visar sig förstås inte alltid från sin allra vackraste sida...

Vår inackordering K hade sagt att hon och kompisen N skulle komma och hämta vår dragbil på lördagen, sedan hämta Annika-grannens släp, för att därpå köra hit sin häst Vicky.

Medan vi inväntade dem såg vi att våra pållar var väldigt uppmärksamma på något på andra sidan vår infart. Plötsligt var de en decimeter högre. Vi gick naturligtvis och tittade, och se - nya grannen hade släppt tre hästar i sin hage! Två bruna och en nästan svart. Stora hästar. Visade sig sedan att de två bruna var mor och dotter som utövade viss mobbing mot den svarte valacken ...

När K&N hämtat Volvon och åkt, red maken och jag lite i paddocken och red ut en kort vända. Så när vi passerade tillbaka förbi Annika-grannen, kom hon ut och ropade. Visade sig att K&N talade med henne i mobilen! Så där satt jag på min pålla och pratade med N på Annika-grannens mobil. Lustigt sammanträffande att vi red förbi just då! Volvon hade betett sig konstigt, men plötsligt blivit bra igen. Sannolikt beläggning på bromsarna som släppt. Men det verkade som att den funkade som den skulle igen. Den får in på service ändå snart. Har ju haft den ett år snart ...

Först var tanken att K&N skulle hinna hit med Vicky innan vi gick på Vägföreningens Kräftfest - men det insågs ju snart att de inte skulle hinnas med. Vi hade ju tänkt sammanföra henne med våra då. Istället bestämdes att Vicky kunde få stå i Sagas box (vi har inget strö i Vickys) över natten.

Vid 17.30 blev det fördrink hos "Leif på Torpet", bara 3-4 minuter från oss. Det var en slånbärsdrink som hette duga, vodkabemängd och förföriskt god, varvid en viss "yrsla" gjorde sig påmind. Deras torp var förfärligt sött och vi träffade och pratade med grannar som vi knappt pratat med sedan förra årets kräftfest! Förfärligt trevligt, men sedan fick vi ge oss av till "den riktiga festen" hos S&F som bor längst bort i vägföreningen. De flesta körde därför bil/cykel eller fyrhjuling, medan maken och jag gick hem för att hämta våra kräftor.
Så genade vi över grannarnas så vi kom ut hos Annika-grannen. Insåg då att grannarna emellan oss också fått en ny häst! En stor ståtlig skimmel som härjade runt med sina nya hästkamrater!

Väl hos S&F var det tipspromendad, god bål och så småningom kräftätning med snapsvisesång! Otroligt trevligt. Våra närmsta grannar satt mitt emot, berättade om sin nya skimmel och bjöd oss av sina kräftor, för de orkade inte alla sina. Vi var visserligen också mätta, men om de nu insisterar .. Goda var de i alla fall, både våra och deras!

Kvällen gick och så småningom började Annika-grannen oroa sig för sitt släp - K&N hade ju varit borta sedan 13.30 och vi undrade om något hade hänt! Och släpet skulle användas tidigt nästa morgon! Så småningom ringde de! Då var nog klockan 22.00! Då äntligen stod Vicky och stressade av i paddocken. K&N kom en vända till festen, för att lämna bilnyckeln till mig, och bekräfta att Annika-grannens släp stod där det skulle. All well that ends well. Vi traskade hem i nattmörkret, några grannar och vi, runt svartaste midnatt. Då var K&N fortfarande i stallet!

Så fick vi träffa Vicky, som verkade helt lugn - K var förvånad att allt gått så bra! Vicky är ett varmblod på 1.63 i mankhöjd, brunröd med svart man och svans, långa hals, långa öron och ett näpet ansikte! Jösses, vad ovan man är att se "stora hästar" numera! De for väl vid 01-snåret och vi gick och lade oss.


Ja, idag kom minst 5 nya hästar till häraden!

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag visste det,Jag visste det=)Tyckte att ni båda(K,E)såg lite luriga ut efter festen.HaHaHa.EV.Skärpning,Du stog rätt upp, men det såg ut som kroppen dansade lite.SMILE.KA,Skulle kunna vara med i reklam för golgate tandk,hahahha.Tjusigt stall,boxar jaa allt.Lungt å fridfullt.Söta kompisar till V./YRV.