måndag, september 29, 2008

Mixad måndag

Smarta Saga. Observera frosten på Sagas rump! Vinterpälsen isolerar uppenbarligen väl, när inte kroppsvärmen smälter frosten! Och då har hon inte ens fått den värsta vinterpälsen ännu.

Vrickade Vicky - fattar inte att maten väntar i andra hagen!

Idag är ingen "ledig måndag", men jag tog ledigt ändå, för jag har så mycket plus-tid att ta ut. Började med att släppa in pållarna i hagen bredvid där de gått. Mera gräs där. Flyttade över våra innan Vicky, så hon skulle få äta sin kraft ifred (våra får inget kraftfoder alls numera). Sedan skulle jag fösa in henne till de andra, i hagen med gröna gräset och höhögarna.

Då blev hon på bushumör!
Skulle absolut inte låta sig flyttas på. Jag hade ingen grimma, med det brukar ju inte vara ett problem att få en häst att gå till grönt gräs, hö och kompisarna! Men hon bara sprang iväg. Gång på gång. Jag försökte driva henne rätt, men nädå, hon skulle inte gå dit jag ville utan galopperade stolt iväg - korkade kuse (sorry K ;-) ) - det är ju hon som får mindre mat!
Så till slut gav jag upp. Det får man ju inte, men vad gör man. Men motion fick hon! Nå, jag lät det vara öppet mellan hagarna så hon skulle kunna gå dit själv. Bara hoppas att våra små islänningar inte mölat i sig allt höet innan hon hittar det...

Eftersom jag är ledig
, så skulle bara hjälpa jobbet hemifrån med en montervägg som måste bli färdig. Fast så dök ju ett annonsmaterial upp, som måste skickas idag! Som jag inte vetat om. Är så trött på denna dåliga framförhållning. Och allt är brådis. Men kundén är sen med att svara på korr. Jag vill ju ut på hemmanet - har massa alsickeklöver att rensa. Suck och stön.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kom att tänka på att en kollega till mig förr i tiden alltid hade problemet att bli kallad "proppen" när något kom ut för sent. Problemet var ju att den som lämnade materialet inte hade gjort det i tid med hänsyn till den tid som går åt för manus och tryckning etc.

Hos Partille Zoo går allt sin gilla gång. Laban har varit på hundpensionat medan vi var borta men verkar inte ha tagit skada av det. Kaninen Skutte var så glad att vi var tillbaka i går.

Partille Zoo

Anonym sa...

Nämen Kar,måste bara visa mig hur man FÖSER in en kuse in i hagen.Som dessutom är lite du vet=)Klart V springer i väg,,hon är så stolt över sin Body*ler*Sen är hon ju lite sådär BI..Så V visar gjärna upp sig med svansen i topp=)Jag bara säger det,,,tur att det inga hingstar i närh,,mmmm,,precis.Smile/Yrv.

Anonym sa...

Ledig Måndag.När ni nu bor på landet.Med Gosiga kusar.Då är man aldrig ledig.men visst är det mysigt!!Skulle själv vilja bo så.Gå omkring med riktiga bonnakläder å se ut hur man vill=)Vem vet kanske blir så en dag när jag å maken hittat vårat drömmställe.