tisdag, september 16, 2008

Märkligt medicinskt mirakel med Mökkvis mage

Idag gick vi båda ut till pållarna och maken tog in Mökkvi. Band upp honom i stallgången. Vi vågade knappt röra honom - han har ju varit så arg när vi tagit honom på magen. Maken provade den mindre känsliga sidan. Jag den känsligare. Det hände inte så mycket. Så tog vi i mer. På större yta. Jag kände igenom hela pållen medan jag höll ena ögat på bakbenen och maken bevakade öronen. Men det blev inga sparkar! Bara ett par skeptiska öron, som att han förväntade sig att det skulle göra ont! Pållen återställd! En sådan lättnad!

Väl på jobbet konfererade jag med en arbetskamrat som nyligen hade hört att med frosten, så höjs sockerhalten i gräset, och då kan det hända att gräset jäser i magen på hästen! Och vi hade ju vår första frost för några dagar sedan! Jag har läst någonstans att man skulle passa sig för betet och första frosten, men det stod inte varför.

De andra pållarna verkar oberörda. Vi hoppas att det förblir så.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, stackars dig så mycket tråkigt på en gång.
Hoppas det ordnar sig med jobbet och Mökkvis mage.
En del hästar är känsligare när fodret ändrar sig minsta lilla. Och även gräset ändrar sig med temperaturer och årstider. Lömskt.

stor kram från kaneli

Anonym sa...

Om nu sockerh,höjs i gräset p.g.a frost.Jag har aldrig hört att det blir så.Då Kan jag bara säga att Vicky hade inte mått bra.Du har läst om detta,men det stog inte varför man ska passa sig för betet å första frosten.Låter lite Konstigt.Tycker inte du det?Jaaa,det finns så mycke konstigt så man får väl göra vad man själv tycker är bäst/fundera lite vad det kan bero på.Då menar jag allt konstigt som kan hända med pållarna.Nu har ju jag haft Vicky i många år,så jag brukar å gör vad jag tror är bra.Och det har funkat.Men inte alltid.Stackars Mökkvi.Men nu är ha ju nästan helt ok.GOOD./Kat.