lördag, september 27, 2008

Skamsen ...

Frukost för flickorna.

Mökkvi väntar på lunchen - bakom den automatiska fodergrinden.

Det kom ett oroligt mail från Kanelikompisen, eftersom jag inte hade bloggat och inte hört av mig om hur det är med Mökkvi.

Nå jag tar igen det nu - och snart ser ni varför jag helt enkelt inte hunnit! Men Mökkvi är betydligt bättre. Känsligheten kommer och går lite, men han har inte varit alls så aggresiv denna veckan som han var i förra veckan. Jag tror det börjar avta. Idag kunde jag känna igenom hela honom!

Tisdagstölt på min höga häst
I tisdags hade jag en hektisk arbetsdag och sedan var det ju ridlektion! Det gick rätt bra, men jag fick driva min häst rätt mycket. Han är 1.50 i mankhöjd! Det är rätt stort för en islandshäst! Kom hem sent till en missnöjd make som hade jagat Vicky - hon ville inte alls ha täcket på sig! Så vi gick ut där i mörkret och hjälptes åt och hon sprang än hit och än dit och krumbuktade sig och ville inte alls bli fångad! Men jag gick envist efter och till slut gav hon sig!

Efter lite mat gick jag loss med dammsugaren inför "tjejfesten" på torsdag medan maken desinficerade ridgrejor i badrummet - som man måste om man ska till Island!

Ovanlig onsdag
Efter ännu en hektisk arbetsdag hade vi lite aktivitet på jobbet som avrundades med att vi gick till VIP-salongen på Bergakungens Salar (Ett ganska nytt biografkomplex i Göteborg, för den som inte vet). Alla på jobbet fick ha sina respektive med sig, så det var kul att träffa dem. Det började med en smarrig italiensk buffé med välkomstdrink och vin. Sedan fick vi gå in i salongen och ta hur mycket popcorn vi ville! Och det gjorde vi ...

Vi såg Tropical Thunder - en tämligen dålig parodi på krigsfilmer, men med bra skådisar! Robert Downey Jr:s karaktär som blond & blåögd australiensare som hade klätt ut sig på ett väldigt övertygande sätt till svart, för att kunna få en roll som svart soldat var underbar! Tog en god stund innan jag fattade vem han var. Han såg väldigt äkta ut som svart på något vis.

Efter filmen kunde man fortsätta att hänga i baren, men vi åkte hem. Maken tvättade och packade inför sin Islandsresa och jag förberedde mat till kvällen. Som väl är hade K sett om våra hästar, så dem behövde vi inte bekymra oss om. Ändå kom vi inte i säng förrän sent ...

Trevlig torsdag
Vi gick upp 05.00 på morgonen! Allt för att hinna med hästarna innan jag körde maken till Kungälv, där hans skjuts skulle möta upp.
Efter jobbet kom några av tjejerna på jobbet hem till mig. L fick rida Saga medan jag red barbacka på Mökkvi. De andra såg på till de frös och gick in och började förbereda maten och BiB:a lite. K & E var också i stallet, så här var fullt av folk! När L & jag väl kom in fixade jag lite laxkotletter med pepparrotspotatismos, och vi åt och tjôtade och hade det allmänt trevligt!

De åkte kanske vid 23-snåret och jag drabbades av en ohygglig trötthet - och insåg att jag hade ju bara sovit knappt 3 timmar den natten ...

Fridsam fredag
Lite stillsammare på jobbet faktiskt. Drömtårta till fikat! Jag älskar drömtårta! När jag kom hem hade K redan varit här och mockat efter Mökkvi! Fantastiskt skönt. Provade att longera de båda i paddocken. En i taget förstås. Det gick. Men stilfullt var det inte. Vi har haft problem med att de vänder sig emot en, (ett beprövat hästtrick för att komma undan jobb) så man inte kan få ut dem på voltspåret. Då får man överlista dem. Så man hamnar i drivande position. Det gick. Men så fort jag hamnade "fel" passade de på att avbryta och vända sig mot mig.

Men jag lyckades med båda. Man får vara glad för det lilla!

Såg på hyr-DVD på kvällen. PS I love you, med sanslöst snygge Gerard Butler. Filmen var väl sådär. Men han var söt!

Idag då?
Skötte morgonrutinen i morse med pållarna och mockade efter Mökkvi. Booring! Gick och la mig en stund igen. Efter lunch, kaffe och GP-läsning gick jag ut till stallet. K och E var där, och skulle just rida Vicky, så jag sadlade Saga och red N-rundan i skogen istället. Hon krånglade naturligtvis på de vanliga ställena, men gav sig rätt snabbt. Det blev en trevlig runda, fastän det börjat blåsa ordentligt! Tog in Mökkvi och insåg att han tappat båda framskorna! DOOH! Men insåg också att han knappt var känslig alls på magen! Senaste teorin är att han helt enkelt blivit kittligare i och med pälssättningen! Men att det börjar ge sig nu.

Insåg också att de värsta fettbulorna på honom är borta! Bantningen verkar funka! Nu kan han nog få gå på heltid i den avbetade hagen, så slipper vi trixa med honom i paddocken. Han vill ju helst vara med de andra! Och med dem rör han sig mer!

Hur det går för maken på Island?
Ja, vi är ju ett konstigt par för vi ringer varandra sällan när vi är isär. En del par måste ju ringa varandra flera gånger om dagen! Sådana är inte vi. Jag får SMS varje dag om att han överlevt med alla lemmar i behåll, dock! Känns tryggt. Ska bli kul att höra om allt på tisdag!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ja hålla oss på sträckbänken sådär, när Mökkvi var sjuk och allt ;)
Min egen pålle verkar också ok nu, skönt!
Får se om din make fortsätta rida på isländskt vis när han är hemma igen, då får Mökkvi jobba :)
Kaneli

Karos Corner sa...

Ja, Kaneli, jag böjer min nacke i skam - för man får ju inte hålla läsarna på halster! Skönt att Grimur är bättre!

Hehe, ja, Mökkvi kan få det tuffare nu. Enligt makens SMS var det läskigt i 5 minuter, men kul resten! Han får nog ett helt annat självförtroende nu - så Mökkvi kommer att få jobba!

Jag tänkte ju jobba Mökkvi igår. så hade han tappat skorna! Så kom han undan den gången ...

Kollriga Karo

Holmarna sa...

Rider Erik något på Island? Skönt att Mökkvi är bättre! Vad gör E på Island? Underbara bilder du har på din blogg! Kram till er alla!

Anonym sa...

Ett tips om longeringen: Ha en lång longerpisk som blir som en väldigt förlängd arm. Då är det lättare och "rama in" dem. Ibland har jag glömt den långa pisken och bara haft ett kort spö. Då går det mycket sämre. Hästar har koll ;) Och för alla icke hästinsatta: man ska INTE slå hästarna med den långa pisken. Men ibland kan man klatscha i luften om det behövs, eller fösa/peta dem på baken eller bakbenen :)
Kaneli

Karos Corner sa...

Hm, vi har bara ett halvlångt spö i longeringen. Borde kanske skaffa en riktig longerpisk ...

Just nu springer jag mera än dem! Det är ju inte tanken – men jag är snabb på lätt baklänges trav för att hamna i drivande position ;-)

Fast just det - det var ju HÄSTEN som skulle trava ...