måndag, januari 12, 2009

Stollar som ställer och styr synnerligen sinnessjukt

På vägen mot Skepplanda händer det ibland att nå'n stolle placerar en gigantisk container, så stor att den upptar ett helt körfält på den smala vägen. Från Skepplandahållet är den sorgfälligt utmärkt med reflexer och varningstriangel. Men från vårt håll - när man kommer körande i beckmörkret - finns inte en endaste reflex! Totalt svart! Man ser den knappt!

Idag såg jag den bara för att en enorm lastbil kom från andra hållet. Konturen avtecknade sig mot hans lyktor. Men jag hann ändå inte se den förrän jag nästan var framme vid den. Trafikreglerna säger ju att vid möte ska den som har hindret på sin sida, släppa fram den andre. Denna lastbilschaffis verkade inte veta det. Så han började svänga över på min sida innan jag passerat! Jag blev nästan prejad! Kanske såg han inte heller containern förrän det nästan var försent. Korkhjärnor!

1 kommentar:

Anonym sa...

Mycke korkat av ärthjärnor.fasiken//kunde gått illa,,mmm,,skit stövlar.Karo/lastbilsf,bussf,taxi,och stollar,tror att dom äger vägen dom kör på.Jag hade blivit sååå förbaskad/det kunde ju slutat i katasrof.skulle gott ut och ge lasbilsföran en rejäl omgång hur fasiken han/hon kör.container som tar upp ett körfält,,grrrr,,ring gatuv,,eller om det står på/företag.Ring dom och tala om va som kan hända+hota med polis om inget görs åt det/tidning brukar va ett bra hotsätt.