söndag, januari 11, 2009

Besök på Brännö

Igår kväll gav jag kusarna nattamat i fullmånens sken! Det var så ljust så jag trodde jag glömt släcka någonstans. Det var också väldigt tydligt att timern på vår nyupprättade autogrind hängt sig igen! DOOH! Den fastnar några minuter innan den ska lösa ut. Och tickar och tickar och tickar. Och löser således aldrig ut! Den funkade minsann när jag hade monterat ned den för att skicka på reklamation! Dumma timer!

Men nu är nästan all is borta - det blir bättre och bättre dag för dag.

Efter snabbvisitation av pållarna åkte vi idag iväg till Brännö för att besöka svärmor. Det är alltid en stressupplevelse att åka dit, för man ska ju med den där måttligt frekventa färjan, och 45ans framkomlighet är synnerligen oförutsägbar nuförtiden. Dessutom vet man aldrig hur parkeringsmöjligheterna ser ut där. Götatunneln är vår räddning! Fort går det när man kör igenom där!

Svärmor bor fint, med utsikt över havet. Likaså har svärfar ett hus där med jättefin utsikt. Det är ju så man ska ha det om man bor i skärgården. Men de flesta husen på Brännö ligger inne i grönskan som i vilket villaområde som helst! Fast svåråtkomligare. Har svårt att förstå tjusningen med det.

Men vi och svågerns familj från Askim blev bjudna på jättegod lax och goda pajer, och efter en paus Janssons Frestelse och bullar. Vi blev hur mätta som helst, fast på en behagligt sätt.

Tog båten 18.55 och gick till Långedrag, där bilen stod. Unge G, 4 år, var övertrött och hade en hel del synpunkter på det mesta i tillvaron. Men besinnade sig.

I morgon är det arbetsdag igen. DOOH!

1 kommentar:

Holmarna sa...

Ja, man saknar då inte båttiderna. Däremot färden över är ju ljuvlig!!! Jag saknar ön till förbannelse ibland!!!