torsdag, januari 01, 2009

Nyårsafton!

Tjejlunch!

Idag var vi lite wild & crazy och bytte häst! För Saga är stabilare i barbackaridningen än Mökkvi, och så kunde vi se om maken satt snett på henne också. Och det är nog nyttigt att byta häst. Både för oss och dem. Mökkvi var mycket mjukare idag, och maken satt nog lite bättre på Saga. Får tillstå att jag var lite upptagen av min egen ridning ...


Sedan var det full rulle med städning och matfixning inför nyårsfesten!

Så hämtade maken Vev och hennes sambo M vid bussen i Älvängen, och Frodo med äldste son kom strax efteråt! Så tjôtade och skvallrade vi lite i vardagrummet. Både Frodo & Vev är ju mina gamla skolkompisar från Samskolan sedan 26 år, typ ...


Det är bra med gamla vänner. Fast man ses sällan, fortsätter man liksom alltid där man slutade sist gång.

Så åt vi en trerätters som jag tror föll de flesta på läppen, utom möjligen unge sonen som kan vara lite selektiv i sin diet... Men vi var glada ändå!



Vi tog en promenix till stallet och tog in hästarna did 22.30-snåret. Planen var att ha dem inne inför de stora fyrverkerierna. Lite nervösa var vi allt. Vi visste ju inte alls hur de skulle reagera! En del hästar bryr sig inte, andra blir helt hysteriska. Medan vi tog in dem syntes lite smällare på långt håll, men hästarna verkade inte så oroade, om än uppmärksamma.


Efter ännu någon timmas konversation gick vi ut och hällde upp champagnen och önskade varandra Gott Nytt År i kylan (ca 8 minusgrader) innan maken och jag smet in till hästarna. Det smällde för fullt ovanför oss och våra hästar var ganska oroliga! Varför måste smällarna låta så? Fönstren hade vi täckt över, men ljudet kunde vi inte stoppa.


Mökkvi småstegrade inne i boxen, medan Saga skrapade med framhoven och gnubbade sig mot boxväggarna. Lite läskigt, men vår närvaro verkade lugna dem. Vi satte på en radio med lite stillsam reggaemusik och försökte distrahera dem, och de lugnade sig betydligt. "Blandis" var kolugn! En bidragade orsak är nog att hon är så van att stå inne. Våra gillar inte det. Särskilt inte Saga. När de värsta smällarna lagt sig kom de andra in och hästarna fick lite annat att intressera sig för. Maken hängde kvar en extra stund, men vi kunde andas ut. Hästarna var lugna igen. Faran över. Puuh!


Vid 02.00-snåret släppte maken ut våra och då var de helt lugna. Vi kunde fortsätta med vår fest. Allt eftersom timmarna gick, försvann alla till sängs en efter en utom jag och Frodo som snackade på och gick och la oss först 05.30 ...

Men jag sov dåligt de få timmar jag försökte, men kände mig ändå hyfsat pigg vid 10-snåret då vi gick upp. De andra sov dock till 11.30 (Trevligt när gästerna trivs så pass att de kan sova länge) så vi fick gott om tid att baka scones och fixa en engelsk frukost med korv, bacon och scrambled eggs! Och massor av kaffe!


Efter en mysig frukost föreslog någon en promenad! Så vi gick alla ut och tog Saga & Mökkvi med oss i grimmorna, på en runda där vi träffade diverse glada grannar som njöt av den soliga kalla dagen med hundpromenader, hästskötsel etc, precis som vi!


Väl tillbaka dödade vi resterna av gårdagens cheesecake, innan de åkte iväg. Någon halvtimme senare var alla spår efter festen bortstädade (vi har så rediga kompisar så de hade redan ställt i ordning det mesta själva). "Blandis" sågs om ordentligt och sedan våra pållar. En pizza senare somnade vi båda framför TVn, varmed vi insåg att vi fick hitta på något annat. Som att lösa korsord. Och blogga på makens dator, t ex ...


Gott 2009 allihopa!

3 kommentarer:

Anonym sa...

God fortsättning på det nya året Kära Syster med make!
Syster

Holmarna sa...

åh vilken mysig nyårsafton! skönt att hästarna klarade det! edit var jätterädd här hemma så per fick stå med henne i hallen. nils klarade det bra. det e kul att bo i ett rikemansområde då alla här verkade tävla med varann. när man trodde en grane hade tröttnat började ett annat- större- skådespel... o sen ett till... hihi!

Anonym sa...

HERREGUD VILKA SÖTISAR/MUMSAR I SIG/VEM E DET,,AHA ÄLGIS.GOTT NYTT ÅR/MED MYCKE POSITIVA HÄNDELSER.Kat.