torsdag, augusti 25, 2011

Till hemlig ort – Tenn-bröllop 6 meter upp i kohagen!

Gudhems klosterruiner låg alldeles i närheten, så man fick ju passa på att kika på dem. Det var här Arns Cecilia bodde, i boken!

Framme! I kohagen! 6 meter upp! Vi skulle bo i "Sjunde himlen".

Det fanns bubbel på rummet!

"Skål, käre make!"

Tokgod middag på Islanna café.

Vår sänghimmel.

Jag hade bara sagt till maken att vi skulle åka bort någonstans för att fira vår 10:e bröllopsdag. Han visste inte vart. Så när vi skött alla djuren på torsdagsmorgonen, rattade jag bilen mot Falköping. Efter besöket i Gudhems klosterruin irrade vi lite, för stället var dåligt skyltat, men så kom vi fram! Och maken förstod vad som var på gång.

Vår värd mötte oss och vi fick nycklar och tid för vår kvällsvard, och så gick vi upp till vårt trädhus, byggt 6 m upp inne i två tokstora ekar! Det var hur fint som helst! Och jätterent! Kan tänka mig att de får städa bort en hel del spindlar här – och det var jag ju tacksam för att de hade gjort! I kylen låg en flaska bubbel och två glas, så vi satte oss på vår balkong och hörde och såg änderna snattra och dyka i våtmarken nedanför, där björkarna stod djupt i vattnet, täckt av andmatsväxtlighet. Det var trevligt att sitta där och bli avslappnad och fin. Snart nog var det dags att gå till Caféet, där middagen skulle serveras.

Maten var hur god som helst! Till och med grönsakerna! Allt var ekologiskt och det mesta närproducerat. Vi satt själva i den stora lokalen, där ljusen stod tända och en brasa sprakade. Himla mysigt. Vi åt och drack vin, och efter efterrätten med avec lämnades vi ensamma, att stanna så länge vi ville.

Med tanke på komockefrekvensen på vägen till vårt hus kändes det dock lämpligt att gå dit innan mörkret föll. Vi satt lite i solstolarna ute på balkongen, njöt av nattluften och de vackert belysta ekarna, till en fyllig kvadratspindel lekte hiss i sin tråd ovanför makens huvud. Då gick vi in.

Tänka sig, att vi varit gifta i 10 år! Hur fort gick inte det? Ser ut som att jag behåller honom minst 10 år till. Han är ju bäst!

Inga kommentarer: