tisdag, augusti 09, 2011

Motgång och medgång

Denna skallen ligger prydligt utlagd på en stubbe längs vår ridstig. En älgskalle, månne?

Bara en kort bit från skallen ligger en stock över stigen, så man får vika sig helt ned mot hästen för att komma under.
Bygget, this far.

Det svåra är ju att veta att de två pelarna som ska bära takbjälken, verkligen är på samma höjd! Men vi räknade och tänkte och fixade, och se – höjden blev perfekt! (Laservattenpasset på yttre pelaren visar sin röda punkt exakt uppe i högra hörnet på den väggfasta pelaren!)

Det började regna just som vi red ut, men det blev aldrig så mycket regn. Vi red klätterrundan och inne i skogen kom snart solen fram! Det blev en bra ridtur, men i slutet tyckte jag Saga blev lite snubblig. Klev av nere vid vår infart – och då hade hon tappat en sko igen! Fast på höger fram! De säger att det är rätt vanligt att de tappar skor när det är omväxlande blött och torrt, och vi red ju på en del leriga ställen, som "suger tag" lite när man går i leran. Men så jobbigt! Jag som fick på den förra i förrgår! Stön!

Det började åskmullra när vi kom hem och strax öste det ner, men då stod ju vi i stallet! Efter lunch byggde vi på stallet igen, tänkte och mätte och klurade för att få exakt rätt höjd på mittenpelarna som ska hålla upp takbjälken. Och efter en fika och en massa spikande så var de på plats – och laservattenpasset visade – de är lika höga! Vi är faktiskt lite bäst!

1 kommentar:

Anonym sa...

blöta hagar och därmed mjuka hovar e problemet säger min hovis..