lördag, augusti 27, 2011

Camelidynamics – att umgås med kameldjur

Jorå, jag fick på grimman.

En vovve i bodywrap. Bodywrapen sägs lugna djuren, och även hjälpa dem att slappna av. Vovven på bilden var ganska cool, men hade ont i höfterna. Wrapen skulle vara bra mot det med! Det var i alla fall en väldigt fin hund (Saluki).

Vår värdinna håller utkik på oss från ett hustak, medan maken fångar en suri!

Man kanske skulle ha en suri ändå...

En dörr i puben!

Vi gick ju introduktionskursen förra året. Nu skulle det vankas fortsättningskurs! Och oj, så mycket vi hade glömt! Nu blev det nyttig repetition om olika sätt att närma sig, lugna och fånga alpackorna, att träna dem och sköta dem under för alpackan så betryggande omständigheter som möjligt!

På morgnarna och efter lunch blev det "teori" i kurslokalen, där vi övade på varandra eller på uppblåsbara alpackahuvuden, eller helt enkelt fick oss nyttig fakta. Både för- och eftermiddagspassen avslutades med hands-on övningar på gårdens alpackor.

På luncherna vankades tokgod cateringmat så alla vi deltagare blev alldeles slöa... Det var då vår lärare Julie brukade skicka ut oss för att träna.

På lördagskvällen kunde de som ville mötas på Puben på Bengtssons Loge och äta revbensspjäll. Maken och jag höll på att gå på fel fest, för intill Puben var det "dans på logen" ovanpå puben i källaren. Men vi kom rätt. Det är lite ovant att sitta i ett sällskap där det anses alldeles normalt att ha alpackor! Och hon som satt framför oss gick faktiskt kursen för att använda kunskaperna om TTOUCH (speciella sätt att röra vid djuren för att lugna dem) på hästar. Revbensspjällen var nog de absolut godaste jag ätit i hela mitt liv! Så goda!


1 kommentar:

ylle sa...

Så trist att jag inte kunde komma på kursen, det hade varit både KUL och nyttigt! En suri - ja vad fin den är!