torsdag, augusti 11, 2011

Arbete med, för och som djur!

Om man ställer en av våra pållar på en frodig gräsplätt – så blir hästen kvar där!

Det var mycket fluffiga vita moln idag ...

Matdags!

Ordning och reda!

På onsdagen var det tvunget. Med ett tomt kylskåp och en väldigt tunn toarulle nödgades vi göra ett besök i civilisationen – dvs Älvängen. Komplettera med lite bygginköp på Beijer, köpa fästingmedel på apoteket, fylla på luft i Volvons lite säckiga däck och förstås bunkra mat! Vägarbetena har spritt sig från 45an in i Älvängen, så att ta sig fram där är lite jobbigt.

Vi jobbade var och en för sig med hästarna från marken, med longering, NH med mera och lastade dem sedan. Det gick bra, även om Saga strulade lite vid lastningen. Men nu kan jag lasta henne utan att någon håller rep om sidorna på henne! Jag lät henne mumsa grönt gräs direkt efter lyckad lastning. Men behövde hämta lite grejor. Så jag lämnade henne där, lös. Men hon gick ingenstans. Det är fördelen med våra pållar – de få gånger de lyckats rymma, har de bara rymt till närmsta gräsplätt. Och aldrig varit svåra att fånga in.

Idag red vi N-rundan extended, med fin galopp uppför backen trots att Saga har "gymnastiksko" på höger fram!

Vi har ju kommit en bit på stallet, och hoppas snart få besked om när takbjälken kommer – och lyfts på plats direkt! Så jag har spikat lite sporadiskt och maken har sågat och spikat reglar. Men vi behöver snart takbjälken för att komma vidare på riktigt.

Så jag började städa sadelkammaren. Skåp för skåp, alla lådor och hyllor och slutligen även ryktboxarna. Allt medan maken tömde hästarnas boxar. Så vi ligger inte på latsidan. Det tog mig två eftermiddagar att städa sadelkammaren! Med trevligt avbrott för att hälsa på T som kom ridande på Smætla, och igår kom närmsta grannen och frågade om hon fick spana på alpackorna – och det fick hon ju!

Så ikväll avrundade vi med karré på grillen och bakpotatis, med lite rosé ute på uteplatsen. Lite svalt, men det går bra om man klär sig varmt!

Inga kommentarer: