måndag, augusti 22, 2011

Oj så mycket sevärdheter!

Maken har en fiffig app på sin iPhone som funkar som en GPS. Himla bra när man inte riktigt vet vart man ska.

Efter en kort visit på Aranäs borgruin fick vi åka och tanka – och hamnade i Mariestad! Och då råkade det bli lagom att äta lunch. Medan vi satt på den inglasade uteserveringen, kom ett rejält hällregn. Men se, när vi var klara att gå – slutade det att regna!

Maken funderar över hällristningarna vid Flyhov.

Dessa såg vi i ett skyltfönster i krokarna runt Husaby. De hade också en gigantisk Ahlgrens bil och en isbjörn i plast.

Lasses grotta. Här bodde tydligen en man och hans fru runt förra sekelskiftet, liksom "utanför systemet".

Maken vid de märkliga klipporna vid Martorpsfallet. Väl värt ett besök! Även om jag fick skavsår att gå de totalt 2,6 km fram och tillbaka i mina gummistövlar.

Och själva fallet. Med en liten regnbåge!

Hemväg genom kohagen.

Restaurangen nedanför Kinnekulles utsiktstorn skulle stänga kl 18.00! Vi var där 17.45. Så vi köpte deras sista mackor – en köttbullemacka och en ost- och skink-smårgås. Och delade. Som sagt – vi reser off season. Efter måltiden gick vi upp mot utsiktstornet som ju också var stängt, men det var rätt fint däruppe.

AAhhhhh! En ENORM vårtbitare på Kinnekulles utkikstorn! Eller...?

Vikingaskeppet Sigrid Storråda i Blombergs hamn.

Efter denna tur var vi bra hungriga, men som vanligt ont om matställen. Så det fick bli pizza igen. I Källby. Den var god!

1 kommentar:

Anonym sa...

Senast andra veckan i augusti stänger semestersverige - det är för dåligt! Göteborg kryllar av kontinentala turister i augusti, och jag förstår att de inte åker utanför stan, för allting där är ju STÄNGT. Var i Jönköping tidigare i somras och ville besöka ett kafé i Stadsparken. Det var stängt på grund av regn! Vi var minst fem turister som fick vända om. /Vev, som också föredrar sen semester.