fredag, augusti 26, 2011

Falköping – Simrishamn

Frukost på balkongen!

Mycket mat fick vi – och varma scones i handduken!

Allt vackert upplagt och dekorerat.

Hej då, huset!

Kl 8.30 kom en dam gående med en rejäl picknick-korg och hissade upp den i vårt träd. Där fanns allt man kunde önska sig, inklusive varma scones! Så vi satte oss på vår uteplats där vi knappt fick plats med alla tallrikar och fat, och åt en förnämlig frukost.

Lite trist var det att behöva åka redan 9.30, men dagen hade ett tight schema – vi ville vara på Österlen Alpacka kl 19.30... Och hinna checka in på vårt B&B först!

Så vi stod på söderut och var nog hemma ca 11.30. Det var tokhett när jag mockade åt Saga och mätte upp hö så det skulle bli lättare för T, som skulle vara hästvakt. Sedan stod vi på mot Simrishamn och kom faktiskt fram redan 18.30, så vi hann vila lite på rummet, innan vi mötte upp på Österlen Alpacka. Vi fick ett varmt mottagande och vår lärare Julie verkade glad att se oss igen. Så fördelade vi oss i några bilar och åkte iväg, långt ut i ingenstans på mindre och mindre vägar, och långt där ute i ingenstans, i änden av en grusväg, låg pizzerian "Friden". Men det var inga vanliga pizzor de hade! Dessa var stenungsbakade och spröda med mycket annorlunda fyllningar på, t ex kräftstjärtar och löjrom. Lyxiga pizzor! De serverade flera fat med pizza-slicar, så vi alla kunde prova flera olika pizzor. Och till detta drack man helst gårdens fantastiskt goda äppelmust!

Det var tokvarmt i lokalen och snart nog blev alla slöa. De flesta hade redan haft en kursdag, med introduktion. Det var kul att hinna träffa dem, innan kursen i morgon! Dock glömde vi beställa kaffe, så väl i Simrishamn igen, tog vi en vända till ständligt öppna Statoil och fick med oss varsin ful-latte. Men den slank ned.

Inga kommentarer: