söndag, mars 15, 2009

Stallpyssel i vårvärmen!

Svettig Mökkvi och slapp Saga

Kusar vilar, husse och matte jobbar. Hmmm ...


Ju slappare Mökkvi, desto mera häng i underläppen ...

Favorit i repris: lustiga lavar på hemmanet


Idag tog vi ned den näst sista jättebalen från vårt tält ... 230 kilo i rullning!

Idag var vi i ridhuset och red lektion. Saga sturade både under framridning och lektion. M kommenterade också att hon verkade grinigare än vanligt. Hm, Saga skötte sig faktiskt ganska bra igår. Då red vi ett 45 minuters pass med både trav och tölt. Och hon löd tämligen bra. Men idag var hon motvalls. Träningsvärk?

Nå, vi fick töltat och travat en hel del ändå. Skulle tro att Saga blir medgörligare när hennes kondition blir bättre.

Fördelen med att vara färdigriden kl 13.00, är att man har hela dagen framför sig! Så vi fikade i den härliga vårsolen! Fräschade upp ligghallen och boxbäddarna med kalk och ny halm. Och rullade ner den näst sista av våra jättebalar! Den var i rätt OK skick trots lång förvaring! Vi slängde bort yttersta lagret som var lite fuktigt, och la på de lerigaste delarna i sommarhagarna. Det kommer hinna försvinna ner i jorden innan sommarbetet men förhoppningsvis göra det mindre geggigt där. Och fröna i höet ger nog ett bättre bete i år. Ska bli ohyggligt spännande att se hur hagarna blir i år nu när de betats ner en omgång. Vi hoppas på mycket gräs!

Hästarna verkade verkligen njuta där de stod och slappade i solskenet medan vi gick en vända och letade vårtecken på hemmanet. Vi hittade lite nya ormbunksblad, något enstaka nytt grässtrå. Våren är definitivt på gång!

Såg filmen "The rabbit proof fence" som vi hade inspelad. Med ohyggligt bra filmmusik av Peter Gabriel! En sann historia om två halv-aboriginflickor som rymde från skollägret dit de vita tvingat dem och gick över 190 mil, längs ett kaninstaket som går genom hela Australien, hem till mamma! Ämnet till trots en upplyftande film - i slutet fick man se de två flickorna, nu gamla damer. Så tuffa och starka! De var bara 14 och kanske 5 år när de gick den långa vägen! Fantastiska damer!

Hm, tittade själv på mina bloggbilder från i fredags morse. Helt otroligt att vi hade en massa snö då!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Oj läste om era medryttare, så otroligt korkat gjort att flängrida era fina pållar! Tur att ni fick reda på vad de höll på med. Tråkigt att när man litar på folk, så beter de sig så. Dels älskar man ju sin häst och vill den väl och att den ska må bra, sen är det ju faktiskt värdefulla på flera sätt. Respektlöst även mot era grannar. Vanligt ridvett är uppenbarligen inte självklart för alla. Hoppas ni får tag på nya bra medryttare.
kram kaneli

Holmarna sa...

Huh. Har så lite tid att jag ej ens hinner läsa bloggar längre. Till råga på allt är nu alla tre barna kräksjuka. IGEN. För fjärde gången denna vinter. Sängar nedspydda, dåligt humör, trötthet... Nåväl. Ljusare tider är ju på g. Väl? Vilka härliga bilder du tar! Blir glad av din blogg!!!