söndag, mars 22, 2009

Uteritt och utefika

Zolly spanar ut över hemmanet

Efter vår härliga uteritt rullade sig hästarna minst 4 gånger var! Här är båda i farten!

Sömniga Saga

Rödklöver?


Zollywood presenterar: Kelig katt!

Solen sken på oss genom grenverken inne i skogen! Första uteritten på länge! Det har ju omväxlande varit ohyggligt kallt, isigt, snöigt och synnerligen lerigt. Så vi har liksom inte kommit iväg. Bara ridit på hemmanet och i ridhuset. Men idag sken solen, grannarna arbetade i trädgårdar och i träddungar medan vi passerade på våra coola kusar. Saga är så duktig ute, går fram överallt, stabil på fötterna och idag var båda dessutom ovanligt lydiga. Försökte inte ens öka farten på hemvägen, och Saga stannade inte en endaste gång.

Så fikade vi medan hästarna stod och slappade i solen. Vi kom på Zolly med att jaga en liten sork som gömde sig i gödselstacken, varvid Zolly trevligt nog verkade föredra vårt sällskap.

Mozz föredrar forfarande fåtöljen framför våren.


Funnen i soffan...

Efter hästbestyren fick jag ett städryck! Plockade undan. Fyllde diskmaskinen. Dammsög. Och vi som inte ens ska ha besök! Men jag kan säga, att det var väldigt lite Feng Shui, om man säger så.Men nu är här fint! Hittade en äcklig mask i soffan! Blev lite förskräckt. Till jag insåg - det var en plastmask som nog tappats av makens nevö när de var här. Han hade fått en massa äckliga plastkryp med en serietidning. Som gjorda för att tappas bort...

Så hörde vi ilskna katter från verandan. Jag öppnade och såg konstiga rödvita katten fräsa mot en stor, mörk, gråvit katt. Jag jagade bort dem och upptäckte att vår Ronja flydde med dem! In under bilen där fräsandet fortsatte. Vi jagade bort dem igen och råkade även skrämma Mökkvi nere i paddocken med sin kvällsmat! Och Zolly dök upp! Med väldigt uppburrad svans! Jag släppte in henne i huset, och snart kom även Ronja gående, också med burrig svans. Verkar som att våra flickor är ute och springer med bråkiga pojkar om kvällarna! Får nog ha ett allvarligt samtal med dem, om det synnerligen opassande i detta!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kära Syster!
Vad skönt att höra att våren har kommit till er! Då finns det hopp även för oss! Här ligger snön fortfarande vit och fin men det droppar mysigt ifrån taken. Vad roligt det ska bli när det börjar spira i rabatterna!
Purr från Syster

Anonym sa...

Saga och Möckvi har stora likheter med Laban (golden retriever) de rullar sig på marken oavsett underlag (gärna snö för Laban)
Hälsningar
Partille Zoo