söndag, mars 22, 2009

Saga tror nog hon är en katt!

Svårt att tro att hon är tämligen nyborstad... Nu kommer sommarpälsen, och då ser man igen att hon är lite "skimlig", lite apelkastad.

Saga började dagen med ett stretchingpass. Det första jag såg när jag klev upp idag, var Saga som sänkte bogen mot marken, frambenen framför sig och rumpan i vädret, precis så som en katt sträcker sig. Hon reste sig och avslutade med att sträcka ut ena bakbenet ordentligt bakom sig också. Hennes lite sturiga sinnelag är kanske bara ett utslag av kattsligt egensinne ...

Vi var tidiga till ridlektionen
så vi hann prata lite med ridhusgrannen. Visade sig att våra medryttare även hade ridit race längs med vår grusväg, fram och tillbaka. En granne hade sagt att han aldrig sett en häst springa så fort. Så skönt att vi "avskedat" dem!

Ridlektionen gick ovanligt bra! Några enstaka sturigheter. Men korta. När jag får igång henne har hon en fantastisk trav och tölt. Och när det råkar bli trav istället för tölt var det lätt att rätta henne! Det går framåt! Långsamt. Men framåt! Makens Mökkvi var stel idag, så de ska jobba mycket med uppvärmning.

Vi provade på en fika utomhus efter lunchen. Men solen gick i moln och en kall men envis vindil besökte oss, så vi gav upp och satte oss i soffan inne i vardagsrummet med dagens tidning istället.

Inga kommentarer: