lördag, mars 07, 2009

Horsemanshipkurs!

Triss i sötnosar!

Morgontrött som man är, är det nästan lite stressigt att hinna till ridhuset till kl 12.00... Fast det är lite skönt att komma igång med kusarna så tidigt. Och idag var det ju Horsemanship-kurs, så man behöver bara klä på hästarna en repgrimma!

Med två nya deltagare blev det en del repetition, men det skadar ju aldrig. Vi fick även en del nya övningar och jag lite tips för att hindra Saga att försöka "blockera" mig. Trevligt nog, verkar jag redan instinktivt ha gjort rätt - hindrat henne med handen eller lurat henne genom att plötsligt ta en annan väg.

Det är lite kul med de nya hästarna också. Våra och nordsvensken är ganska lika till sinnet tror jag, lugna och trygga. Så det är skojigare att se när han jobbar med
ridhusgrannens stora häst som har lite kaxiga ungdomsfasoner för sig. Och det var kul att K, vår tidigare inackordering, var där med en lerig "Blandis", som också kan vara lite "busig" ibland. T ex inte låta sig fångas i hagen. Det är roligt att se hur olika instruktören får förhålla sig till olika hästar, tuff mot den unge valacken och mild mot grannens söta isis som är lite räddhågad och försiktig.

Det blir ju en hel del teori och våra hästar brukar stå lugnt och vänta. Men så skulle instruktören visa en sak på Saga. Måhända hade hon slumrat lite, för hon tog ett steg fram och sträckte sig med frambenen lååångt framför sig, ungefär som en katt! Såg väldigt kul ut. Måhända umgås hon för mycket med Ronja och Zolly!

Ska skärpa mig och träna NH oftare. Det har redan gett så mycket. Och kan bara bli bättre. 10-15 minuter per dag räcker. Olika övningar.
Lite motion för valnötshjärnorna! Det kan man ju göra, även om medryttarna varit här och ridit dem. Tre veckor till nästa kurstillfälle! Då ska vi klara alla uppgifterna!

1 kommentar:

Anonym sa...

KUL????Lerig Blandis som jag kämpat med sen dagen innan+dagen för NH-kursen phuuu.Men tog det lugn,,kursledarn har en lika kul häst som gillar lera=))Hagen NH-kurs,mm,hur gå det i hop!!!Han,,kursledarn är en mycke välkänd nh-ledare.Läser av hästarna snabbt,,så märkte man det rätt fort,alla inkl,horse visste vem ledarn va i den gruppen!!!!mmm,,såg lite tufft ut mot unga valacken//berodde på att valacken behövde mer av ledarskap hos ägarn.Men jag rös nä han i baken,men som han säger de gör mer ont i oss än på hästen.Blandis va mycke duktig på repträning runt ett ben+att hon koncetrerade sig väldigt mycke.Visste om att ingen fara där inte..Jag fick nästan dåliga nervs;)Blandis är mycke klok när det gäller,,har ju tränat blandis en del i lydnad lite smått & gått.Det märkte kursledarn av.Sömniga Saga weeejjjaaa=))Ja det ska bli roligt & se hur det funkar på nästa NH...