torsdag, mars 05, 2009

Helkväll på morgontidningen

Zolly funderar på en ukulele-karriär?

På kvällen var vi med jobbet, Kundén och en mediabyrå på en liten festlighet på Den Stora Morgontidningen i staden. Det börjades med en smarrig buffé med bl a goda grillspett: ett med kyckling, ett med någon slags färs och ett med räkor. Räkorna ställde dock till med lite bryderi, ity de var oskalade och kladdiga, varmed det blev svårt att äta dem med verklig grace ... Men goda var de!

Så fick vi besöka redaktionen. Jag har haft en sinnebild av en redaktion som ett stökigt ställe, ungefär som börsen, där alla rusar runt och hojtar, men där var ett väldigt fokuserat lugn.

I väntan på att dagens tidning skulle gå i tryck, underhölls vi med ett spel där olika lag tävlande om att göra bästa tidningsframsidan, och fick en kort ukulele-lektion! Hur kul som helst! Vi fick lära oss tre ackord, och det var ju lätt. Det var när man skulle börja byta mellan dem, som vissa problem uppstod...

Så for vi iväg genom Tingstadstunneln (jag av logistiska skäl i egen bil) för att beskåda tryckeriet. Där serverades vi fika till en PowerPoint-presentation, varmed man genast drabbades av viss sömnighet. PowerPoint har den effekten. Vet inte om det var det Bill Gates hade tänkt sig. Fast det säljer ju bra... Konstigt nog. Nå, morotskakan var god, och kaffet med!

Så fick vi oss en rundtur. Så fräckt! Enorma tryckpressar, 2 våningar höga, och i taket banor som en trasslig berg-och-dalbana med tidningar som transporteras till olika uppsamlingsplatser för olika vidarehantering! Fattar inte att allt funkar. Att någon klurat ut hur man ska göra. De trycker ju inte bara Den Stora Morgontidningen, utan även andra tidningar parallellt. Denna otroliga volym! Fascinerande! Vi fick åka hem med varsin färsktryckt tidning vid midnatt. Så jag fick väl den ca 2 timmar innan den levereras hit ...

Inga kommentarer: