söndag, mars 29, 2009

Earth Hour



Senaste Zollywood-produktionen

Strax före 20.30

Strax efter 20.30

Idag var det NH-kurs och vi lärde oss en hel del matnyttigt som bygger på det vi redan lärt oss. Nu är där fler varm- och halvblodshästar med, och genast blir det mera dramatiskt på lektionerna. Våra är alltid så lugna. Det är skönt. Det roliga är att se hur instruktören närmar sig de olika hästarna, så mjuk med de ängsliga och bestämd med de kaxiga.

Efter lunch plockade vi undan och dammade lite inför Den Nya Trilobitens premiärstädning. Så medan den gick kunde jag göra annat. Så fiffigt! Spar en hel del tid.

För framåt 20.00 fick vi brått. Måste hinna få maten färdig till 20.30, för vi skulle ju "fira" Earth hour" genom att släcka alla våra ljus i en timme. Vi hann! Jag såg hur grannens lampor släcktes i rum efter rum, varpå ett svagt varmgult sken syntes. Stearinljus! Och själva åt vi laxfilé med kroketter och hollandaise med levande ljus på bordet, lite vitt vin och en brasa sprakande i kakelugnen. Mys!

Enda kruxet var kaffet på maten. Vi fick ju helt enkelt vänta med att göra kaffe. Istället gick vi ut. En granne verkade inte bry sig om Earth hour alls (samma som vi tror stängt av en av våra favvo-ridvägar. Helt uppenbart egoister!). I Skepplanda var bara gatuljusen på, verkade det. I övrigt var det ganska mörkt men några utebelysningar var på. När klockan var 21.30 såg jag ljusen tändas i Skepplanda. Effekten av en sådan här aktivitet blir inte så dramatisk i ett i vanliga fall tämligen mörkt område ...


Inga kommentarer: