lördag, november 06, 2010

Mach 3?

Lilla söta Saga. Man kan tro att det är oskärpa i bilden, men det är bara Saga som är väldigt fluffig i sin vinterpäls.

Tre söta tjejer och maken.

Parucha är lite väl nyfiken, tycker Ronja.

Jag gav mig av för att rida en klätterrunda, men när jag kom till isis-grannen höll precis T och hennes far på att sadla sina hästar för en utetur! Så jag hakade på och vi red F-rundan istället. Den har sina fördelar. Den är inte så geggig och man kan rida fort! Så vi red iväg, Det blev långa snabba töltsträckor som gick rent för det mesta, trots att jag inte hade bootsen på. De brukar vara bra när man ska öka, men på geggiga rundor brukar jag inte ha dem. Känns som att lera och guck ska fastna och skava i dem då.

När vi kommit en bit på väg, passerade vi några vidsträckta fält. Längst bort i skogsbrynet såg vi 10-15 dovhjortar! Jag såg några där häromdagen. Första året vi bodde här såg vi mycket dovhjort, men sedan har vi inte sett dem alls förrän i år. Och nu har vi sett hur många som helst! Märkligt.

T:s far är ju inte jättevan ryttare, men hängde med bra, och Embla är ju en bra häst på så vis att hon är stabil och inte den som drar iväg för häftigt. Saga var däremot på tävlingshumör! Hon töltade som en symaskin bitvis, och i galoppbacken fick hon in sin översta växel! Och då går det fort! Överljudshastighet, nästan! Njae, det är att överdriva, men hon gick otroligt taktfast och fint som tåget i en väldig fart! Lite skräckblandad tjusning, men mycket lite skräck och väldigt mycket tjusning! Hon kan när hon vill!

Väl hemma var hon rejält andfådd. Jag "klädde av" henne, skötte hovar och tog på täcke, så gick vi på en liten promenad med maken och Mökkvi för att skritta av henne ordentligt. Hon var pigg då med! Funderar på om nya foderstaten gör henne piggare. Det är så mycket protein i vårt nya hö (!) så det är perfekt för Mökkvi, men för Saga är det lite för mycket protein. Så hon får betfor istället för att få energi tillräckligt, så hon inte tappar i hull. Och det verkar ju funka. Både med hull och energi... Hon är inte riktigt så tunn nu som hon var ett tag.

Idag kom "ved-gubben", så nu har vi en massa ved och en kakelugn som är i bevisligt fint trim (sa ju sotar'n häromdagen). Så nu eldar vi! Passar bra nu när temperaturen sjunker därute ...

1 kommentar:

Anonym sa...

Fina frisyrer era flickor har! Det verkar ju ha varit en härlig ridtur, i turbofart!!! hälsningar Ylle