lördag, november 27, 2010

Den nordatlantiska oscillationen är inne i en negativ fas

Och nu har vinden börjat bygga upp en smärre glaciär längs stallväggen igen ...

Alpackor i snö!

Saga.

Mökkvi.

Bara hela stallplanen med ca 20 cm snö kvar att skotta ...

Stiligt par!

Sawila uppskattar inte att bli instängd med maken och sina artfränder i den lilla inhägnaden. Munnen är lite grön av spott. Men hon var coolare än sist.

Det snöade inte idag! Solen sken och lovade en härlig dag. Till man kom runt husknuten och möttes av en arktisk vind! Den nordatlantiska oscillationen är sannerligen inne i en negativ fas! Jag longerade Saga i sommarhagen, vilket hon motvilligt gick med på. Men de höga benlyften i snön är nyttiga för henne!

Idag var det dags för body-scoring – att samla ihop alpackorna i vår lilla 3 kvm stora inhängnad och fånga dem en och en och känna igenom dem. Sawila blev sur och spottade, medan de andra två var tämligen coola. De är så mjuka att ta på! Man vill bara gosa med dem hela tiden. Men det gillar de ju inte. Dumt av dem, att vara så mjuka då! Nå, alla var bra i hullet, så snart släpptes de ut igen och fick sitt kraftfoder.

Idag turades vi om att skotta, maken och jag. Efter mitt andra skottningspass för dagen, kom jag in till nylagad kvällsmat och nybakt banankaka! Underbart! Båda är nu tämligen medtagna i kropperten ...

När vi hade ätit framför TVn hörde vi ett jamande utanför dörren. Maken rusade ner och öppnade. Ronja var tillbaka igen! Efter tre dygns bortovaro! Tok-hungrig och tok-kelig, men vid god vigör!




Inga kommentarer: