tisdag, juli 08, 2008

Premiär på Saga!

Ett stiligt ekipage - eller?
Vända snett igenom.

Saga blev förfärligt sömnig efter arbetspasset!

Lilla söta Mozzy - nu med nyklippta klor!
Så det blev! Maken hade sedan länge försökt boka service på Forrrden, men beklagade sig över att aldrig få nå't svar. Så fick han ett SMS från dem i lördags! Tid kl 08.00. Det är ju en sådan tid man beställer en arbetsdag. Lite DOOH-situation att vi hade semester nu... Man måste dock inte lämna in bilen riktig så tidigt.

Så vi åkte in i både Forrrden och Volvon (Jäss- miljöbovar - men Volvon behöver lite motion). Forrrden lämnades 9.30, varpå vi gjorde K-Rauta, Plantagen, Hööks ridsport (Jösses, vad de har hästgrejer med rosa ludd och små fåniga glas-stenar på! Våra pållar är fina utan sån't fjams!) och IKEA, där vi åt lunch och lyckades komma ut med blott en billig väggklocka att ha i stallet! Så såg vi NARNIA - Prins Caspian på Bergakungens salar.

Den var ju välgjord men jag har svårt att sympatisera med de alltför präktiga ungdomarna i huvudrollen. Svårt att ta små svärdssvingande pojkvaskrar på allvar. Hellre en Aragorn eller Faramir i svettigt hår! (Fast Faramir var aldrig så svettig.(Sagan om ringen, för de som inte vet)). Liknande "incidenter" i båda filmerna; skurkar dras iväg av vattenmassor och träd som börjar knata omkring - undrar vilken av författarna som kom på det först - för de var väl samtida?).

Efter filmen var det lagom att hämta Forrrden igen varpå maken åkte och köpte extra vattenslang, och jag hästprylar på Tre Hästar (utan rosa ludd) på vägen hem.

Mockning av stall och - Premiärridning på Saga! Maken promenerade Mökkvi en sväng så Saga blev alldeles utom sig och rykte i grimskaften där hon stod uppbunden i stallgången. Tror hon är kär i Mökkvi. Jag fick lugnat ner henne och sedan stod hon still när jag gjorde iordning henne, men hon lystrade efter "sin älskling". Maken & Mökkvi kom tillbaka precis till det var dags för uppstigning. Så red vi ett litet pass, Saga och jag. Tränade start och halt, tempoväxlingar i skritt, serpentiner, volter, bakdelsvändning. Hon var fantastiskt duktig på allt! Detta är den Saga jag föll för på provridningen! Skänkelvikningen blev inte så bra - men det var nog mest mitt fel. Så följsam pålle när man rider! Man blir så himla glad!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Volvon kan behöva lite motion, den har ju så dålig air condition /e

Anonym sa...

Sådärja! Åh så stiliga ekipage!
Men vad ska ni göra som är så hemligt... Nyfiken funderar. Hmm gift sig har de ju redan... Hämta nåt nytt djur kanske... Alpacka? Valp? Häst? Höns? Eller fira nåt på ett romantiskt ställe :)
Kaneli

Karos Corner sa...

Hej Kaneli och alla andra.

Hemlisen var ju att vi skulle fira min fars 80-årsdag på Hven - och eftersom min far läser min blogg så vart jag ju tvungen att uttrycka mig lite kryptiskt ...

Så tyvärr - det var inte mer spännande än så. Men firandet av pappsen blev lyckat och maten löjligt god - det kommer bloggas om detta ...

Karo