söndag, juli 27, 2008

Omsvärmad het brud ...

Här har vi en. En "Helikopter". En "Giant Mutant Killer Wasp". Eller hästfluga, som det heter.
Lite till vänster syns en "vanlig" broms.

Min lilla nagel kan kanske ge en fingervisning (haha) om hästflugans storlek ...


Vid lunchtid gick vi ut för att vattna pållarna. POFF! Hettan slog emot mig som en fet smäll! Och flugorna for som tokiga runt mig (oss). Efter 15 minuter i solen och värmen drabbades jag av illamående och huvudvärk och fick slappa i sängen ett bra tag. Jag hatar verkligen den här värmen innerligt! Och nu är regnmolnen i SMHI-prognosen borta! Gråt och tandagnisslan - men det ser ut som att det ska bli snäppet svalare i alla fall.

Den stygga hettan för inte bara med sig att man tappar sugen fullständigt. Den gör också att bromsarna invaderar vårt hem. Förfärlig tur att de inte bits inomhus - för idag har vi nog bragt ett 50-tal bromsar om livet. Tyvärr svärmar de runt våra pållar också - liksom de gigantiska hästflugorna. Visste knappt det fanns så stora flugor i detta land! Turligt nog biter de inte männsikor. Och de dyker bara upp när det är riktigt varmt! Så lite kyla skulle sitta fint.

Efter att jag gjort ett besök på ICA Älvängen och njutit av svalkan vid köttdisken där, åt vi lunch vid 16.00-snåret och vågade oss ut att jobba två timmar senare - maken rensade sly och jag pillade tejp i skuggan, men det var outhärdligt varmt även då. Det är mycket tappade sugar här nu ...

Vid 21-snåret tog vi in pållarna och tog en liten ridtur. T o m DÅ kom de förbenade hästflugorna!

Vid 22.30 grillade vi och åt "kvällsmat" och satt ute. Äntligen lite svalt! Det är så förfärligt trist att semestern ska förstöras av denna värme. Nästa person som kvittrar om "härlig sommar" åker på en propp! Den är ren och skär tortyr!



3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej moster!
HETTAN är barbarisk,outhärdlig,
hemsk! Till och med för varmt för att spela playstation! =)

Rickard och Magnus

Anonym sa...

Hejsan,
ja hästflugor är gigantiska och syns bara till där hästar är. Det är där jag sett dem iallafall. Men de borde väl gilla kossor också? Jo t o m jag tycker det är vaaaarmt. Bäst är dock att bada. Både havet och sjöarna är ljuvliga nu. Och så svalkar de ju lite. Har ni inte nån sjö i närheten? Bada ska man ju göra på sommaren när det är varmt. Bra med gardiner, markiser och persienner också :)
Nu har kidzen åkt, så vi åker imorgon.
Ha det så bra!
kaneli

Karos Corner sa...

Häpp! Vi HAR en sjö i närheten som vi aldrig provat. Haken är att man måste ju gå UT då. I hetta. Sätta sig i dänghet bil. Och när man badat, blir man ju lika het igen på hemvägen!

Vi borde testa den. Men vi känner inte för det.

Mmm, markiser ...

Beträffande flugor så vet jag att grannens kor drar till sig en OHYGGLIG mängd, många fler än våra pållar. Och stackars korna får inga flughuvor ...