fredag, juli 18, 2008

Besök i "storsta'n"

Om semestrarna undviker vi så långt det går Göteborg - vi får båda lite jobb-vibbar då. Så Kungälvär vår sommarstad! Idag åkte vi till Tre Hästar och köpte fler plaststolparoch ett "viktmåttband" så vi ska få lite kläm på vad våra pållar väger. Enligt band och en "normal" uträkningsformel väger Saga ca 382 och Mökkvi 412 kg!Så två av tre uträkningsmetoder ger ungefär samma resultat ... Jag testade bandet på mig själv. Mätte runt kroppen, just under armhålorna – och det stämde! Jag har sålunda samma proportioenr som en häst! Eller?

När vi skulle in i själva Kungälv via den fina lilla vägen längs fästningen, var det tvärstopp! Vi kunde krångla oss ur kön och ta motorvägen. Efter lite lunch på Thai-en, matinköp på ICA MAXI (jösses vad trist det är att köpa mat när man är smällmätt!) och vi vände hemåt igen blev det åter stopp! En man som gått över vägen i rondellen stannade oss och berättade att klaffen fastnat efter en broöppning! Och vi insåg att det var den samma som orsakat stoppet när vi försökte köra in i Kungälv! Himla osis för Kungälv - idag är det ju premiär för Medeltidsdagarna i Bohus Fästning som pga sin 700-årsdag firas extra mycket i år!

Väl hemma tog maken Mökkvi på promenad med mig som red Saga. Hon nipprade som vanligt, men gjorde inget dumt. Hon är lustig, den lilla filuren. De fick beta lite på kullen innan vi tog in dem i hagen och rediga maken började slå i stängselstolpar på andra sidan bäcken. Han är så redig! Hans fru är så slapp ...

Inga kommentarer: