torsdag, juli 10, 2008

Ven - dagen efter

Nevön och Ven

There's something fishy about this - Vodka in the fish tank?

Frukost intogs 9.30, och efter en del logistiska turer runt bagaget (ity päronen tillämpar inte backpackerns packknep - att ta fram bara det absolut nödvändigaste och sedan sortera bort hälften) så for min syster till hamnen med alla enorma väskor, hennes "killar" hyrde cykel och gjorde Ven, medan Päronen, maken och jag besökte Tycho Brahe-museet, dess trädgårdar, och såg en synnerligen torftig "multimedial föreställning" nere i de minimala resterna av Uranienborg, med klaustrofobiska inslag. Trädgården var dock vacker och wienerbröden på caféet synnerligen smarriga.

Så tog vi bussen till hamnen, mötte upp de andra, tog färjan till Landskrona och träffades på restaurangen där vi skulle ätit lunch dagen innan. Och jag dissar Landskrona igen! Visar sig att det finns två (2) Selma Lagerlöfs väg i Landskrona! Och igår hade vi fått gå 5-10 minuter från "fel" Selma Lagerlöfs väg för att komma till restaurangen, fast man kunde åka bil ända fram, som vi gjorde denna gång. Hur kan man ha TVÅ GATOR MED SAMMA NAMN I SAMMA STAD!? Men nu hittar vi. Men nu tänker vi inte åka dit igen.

Lunchen var dock god, vädret vackert och utsikten fantastisk! Så det blev en bra avslutning innan vi alla tog adjö och maken och jag åkte hem till pållarna! De senare mådde bra - vi tog dem på en promenad för att vänja dem vid vägen där vi sedan ska rida. Då träffade vi grannen A-M mittöver som plockade hallon, och pratade en stund. Men hon höll sig bland hallonen ...




Inga kommentarer: