onsdag, juli 23, 2008

Pilane!

Trebent Buddha i bakgrunden - i förgrunden lite gravsättningar från forntiden!

Hungriga pick-nickare i fårhagen!

Kille-kill ...


Skojiga skulpturer!

En som biter i gräset ...

Ca kl 11.00 sågs vi och vännerna från Norra Älvstranden vid Ladan i Pilane, en bit bort från själva gravfältet. I en stor lada kan man se lite mindre konstverk och känna på härliga fårfällar, som prismässigt dock låg lite utanför budget för oss alla ...

Vi åkte bort till det välbesökta gravfältet och jätteskulpturerna, och första anhalt var förstås att hitta en lämplig picknick-plats, ity de små hade låga sockernivåer (och vi stora också faktiskt!). Vi behövde en avskild plats utan för mycket "visitkort" från fåren som går och betar där ... Men där är en ohygglig mängd stenar, så det gick lätt, om än inte fort nog i den unge mannens ögon.
Några pannkakor senare började vi vår tur runt. Det är himla fint där! När vi var färdiga anslöt sig "Vev" med sambo, som hade kommit lite på efterkälken, och vi tjôtade ett bra tag, till de små blev alldeles otåliga. Himla najs att vi hann ses dock, även om det blev kort!

Väl hemma igen red maken och jag ut på vår första uteritt tillsammans här! Vi träffade Annika-grannen som gav oss en vägbeskrivning till "lilla rundan". Lite klättring i skogen - det är bra för pållarna! Och oss. En himla trevlig tur, och Saga skötte sig exemplariskt. Mökkvi fick dock lite brådis på hemvägen ...

Träffade dem som sålde vår tomt till oss, på vägen hem. De fick beundra pållarna till insekterna tvingade oss vidare.

Kvällen avslutades med en flaska viño på bänken framför huset. Månen steg, ovanligt stor, från skogstopparna och stjärnorna började skymta på himlen - jag gillar när mörkret kommer och man kan se stjärnorna igen! Kattugglan klävittade (ett förebud om ond bråd död enligt folktron - men vi tycker bara det är trevligt). En fladdermus gled förbi ljudlöst. Vi har inte sett dem så mycket i år. De gör ett nyttigt jobb, så vi blir glada när vi ser dem.

Inga kommentarer: