lördag, juli 05, 2008

Otäck sommarvärme

Jag hoppas SMHI-prognosen är riktig. Att det blir 18 grader och regn i morgon! Klockan är bara 10.30 och det är redan alldeles för hett! Jag var nere hos pållarna och såg att de har vatten. De stod i skuggan av träden vid bäcken. Får hålla koll på att där är skugga i hagen någonstans hela dagen. Flugor surrar runt dem,och vi har inga flughuvor till dem ännu. De verkar i och för sig inte så irriterade, som väl är. Preparerade med lite flugmedel, men man får ju vara försiktig runt ögonen.

Så idag får det bli innesittardag tills det blir drägligt ute, med Klaus Ferdinand Hempfling (som dansar med hästar). Monty-rutinen (han som talar med hästar) fungerar inte riktigt på Saga, så vi får prova något annat.

Nu har vi en ny rutin! Pållarna får gå ute dygnet runt, med undantag för kvällarna när de flesta knotten och myggen är framme. Då tar vi in dem, arbetar med dem när det är lite svalare, ger betfor och låter dem vila inne till mörkret faller och bara oförargliga nattflyn är ute och far. Det var första natten de var ute i natt.

Och det gick ju naturligtvis bra! Varför skulle det inte det? Men hönsiga jag lystrade efter gnägganden och grunnade på om de hade det bra. De måste ha stormtrivts i svalkan! Fast Saga tyckte först att vår lysande solcellslampa vid hagen verkade lite lömsk. Hon har nog inte lagt märke till den förut, för det har aldrig varit mörkt när hon varit där innan.

Det fiffiga är att nu behöver vi inte gå upp i arla morgonstund och fodra, bara kolla att de alltid har vatten, men fyller vi karet på kvällen räcker det ju långt in på dagen. Perfekt semester-arrangemang med andra ord.

Inga kommentarer: