lördag, augusti 29, 2009

Regn, regn, regn och en gnutta sol!

Stiligt ekipage på väg till ridlektionen.

Full fart!


Mökkvi och maken har nått en ny dimension i sin träning.

Mattes väl uttänkta utebox. Det är precis så att drivregnet inte når in till Sagas bädd...

Hell-rain again ...

Ridlektion kl 12.00. Just som vi skulle gå dit, började ett solregn. Det slutade dock snart, och jag var åskådare medan maken grillades. Väl hemma igen hann jag promenera Saga lite innan regnet kom igen! Det gäller att pricka den korta tid då det är tillräckligt torrt på marken, och innan nästa regn kommer.

Men vi får alltid en förvarning. Regnen kommer nästan alltid från sydväst. När vi hör ösregnet smattra mot grannens ridhus, vet vi att det är dags att ta skydd, för snart kommer skuren!

Vid 17-snåret kom grannen med familj och vi hade lite fördrink inför vägföreningens kräftskiva. Trevligt var det att sitta där och tjattra, men till slut fick vi ge oss av. Regn igen. Vi knödde in oss 6 vuxna, jag med famnen full av kräftskål, och en 2-åring i grannens bil och åkte den korta vägen till nästa granne, där festen var. Där var lite få "deltagare" i år, och vi råkade hamna på ett bord för oss själva. Vilket ju var trevligt, fast det blev ju inte så mycket prat med de andra.

Snart nog drog grannens familj hemåt och vi bjöds in att "fortsätta" hos dem. Vi var inte svårövertalade, utan satt där och slamrade till midnatt. Dags att gå hem. Enligt hundrastarens utsago, blixtrade det ute men var inget regn. Pah! När vi gick ut så vi bara en blixt, men det började regna rejält! Vi var genomblöta när vi kom hem och nattade pållar. Det var tyst och mörkt på festplatsen för kräftskivan.



Inga kommentarer: