fredag, augusti 14, 2009

Halt häst och halt husbonde

Fast hon är ju inte så halt längre, Saga! Kl 6.00 var jag uppe för att blötlägga Sagas frukost. Kl 7.00 fick hon den och kl 8.00 lastade vi henne för att göra återbesök hos veterinären. Vi hade tid till kl 9.00, men eftersom Saga är så lättlastad, var vi där 8.30! Så vi fick vänta med otålig Saga. Hungrig, pigg, otålig häst. Hon var såå jobbig och ville inte stå still!

Där är ju alltid flera "patienter" på gång samtidigt, och veterinärerna och hovslagarna och djurvårdarna går emellan dem. Det är nog effektivast för dem, men det blir en del väntan för oss. Jag fick trava med henne lite idag med. Återigen imponerades veterinären av hur tuff hon är, hur lite hälta hon visar.

Gipset på Sagas hov med bölden togs bort. Både veterinär och hovslagare häpnade över hur snabbt och fint det läkt! På bara 4 dagar! Så gipsades den konstfullt om för att ge bästa "återväxtförutsättningar" och benställning. Bakbenen skoddes om. Det fanns en hålvägg i ena bakhoven som hade kunnat bli en hovböld med tiden. Nu kunde de fixa den med jodopax och någon lagningsmassa. Och den andra framhovens gips ersattes med en sko. Eftersom hovslagarna konsulterade varandra och veterinären fick de ju liksom vänta på varandra, så vi var där mellan 8.30 till 12.00!

Fast det är intressant att höra dem diskutera olika lösningar, förklara för oss och se på hovarna. De är verkligen specialister. Vi fick lite tips också, för att förebygga sådana problem. Så nu ska pållarna få grönsåpafotbad någon gång i veckan. Och kanske varannan månad, Virkon-S-bad, som dödar alla bakterier (men är uttorkande, så man ska inte göra det för ofta)! För kruxet är ju att hålla rent. Det går ju bra i själva hoven, men det som skon täcker kommer man ju inte åt. Utom med fotbaden!

Väl hemma skulle maken till vårdcentralen, eftersom han har haft ont i höften länge, särskilt i samband med ridning. Visar sig att han har en sträckning, så nu får han äta antiinflammatoriska piller en månad och bör "vila". Så någon tuff ridning lär det inte bli!

Det blir ju en viss balans dock - Saga får bara skrittas i grimma och maken bör inte rida... Medan maken installerade nyinköpt modem och jobbade, red jag därför N-rundan på Mökkvi. Tyckte att han kändes "konstig" efter halva turen. Tänkte att nu får inte han också bli halt! Men han hade bara tappat en sko på vägen! Red en ny "avslutning" på N-rundan som var trevlig! Får se när man åter har en ridbar häst att rida där med ...

Nyinköpta modemet fungerade, men inte routern! Och telefonen på ovanvåningen fungerar inte. Vad gjorde den där åskan egentligen? För det mesta bränns väl apparaterna sönder? Och dör? Våra ser UT att fungera. Men gör det inte. Nu har vi i alla fall bredband. Men bara en av oss kan vara uppkopplad i taget ... Uh, Facebook-abstinens... Tänk om jag missar en viktig statusuppdatering!

Inga kommentarer: