lördag, augusti 01, 2009

Tjolöholm!

Tjolöholms slott.

Utsikten är ju ganska oful!

Maken bakom de uppblåsta hästarna.

Uppblåst 4-spann.

Simmare.

Glassätare!

Idag bar det av mot Tjolöholm, mest för att se Max Streichers uppblåsta statyer! Väl där kom vi lagom till en guidning i slottet. Visar sig att maken aldrig varit där, så vi gick den guidade rundan på slottet! Tittade på sinnrika hårtorkar och duschar från förra sekelskiftet ungefär, mm. Jag och Kaneli-kompisen gick den visningen för herrans massa år sedan, och jag mindes det som sjavigare. Och det var det ju, för guiden sa att de renoverat det i massa år, bl a mot hussvamp. Nu var allt fräscht!

Efter turen beundrade vi den vackra trädgården och utsikten mot havet, innan vi studerade de uppblåsta hästarna på nära håll! Konstnären har sytt typ segelduk på sinnrika sätt för att få fram önskad form. De var roliga! I "manegen", en stor lada, hade de lite moln och två uppblåsta simmare. Hur fräckt som helst, men lite snöpligt att det var så få konstverk - bara 3 st!

Trötta av dagens vandring, och fortfarande med sviter i benen från gårdagens U2-konsert, stapplade vi tappert mot fiket, och kom precis innan stängningsdags! Vi hann som tur var få oss varsin bulle och en cola, medan de förberedde för ett bröllop där, och ytterst välklädda gäster började strömma till.

Så trötta var vi, att på väg tillbaka til bilen, fick vi allt stärka oss med en glass också ...

Inga kommentarer: