söndag, augusti 16, 2009

Semesterns sista söndag

Blåvinge (klicka för större bild)

Sagas minihage i ligghallen

Mozzy i husses strumplåda


Imorgon är det arbetsdags. Lite motigt, men semestern har varit bra. Känner mig utvilad, som jag varit ledig på riktigt. Det är bra. Egentligen gillar jag ju jobbet. Det är bara det att det tar så mycket av min tid!

Det ostadiga vädret har ju tvingat mig att ha Saga i boxen
mycket. Jag tycker så synd om henne, hon älskar att vara ute. Men hon får ju inte bli blöt om gipset. Så igår svängde jag ihop en liten minihage i ligghallen. Då är hon nästan ute, kan kika på grannens hästar, men blir inte blöt om det regnar. Fiffigt, va? Man kan också konstatera att man kan aldrig ha för många stängselgrindar. De behövs alltid.

Man känner sig som blåst när sydvästen stått på hela dagen. Blåste bort Sagas hökorg (med lite hö i) så hon såg långnäst ut, och presseningen över hösilaget har i några dagar gjort yviga rymningsförsök bort mot grannen, varmed jag idag insåg att det var dags att kväsa detta uppror. Min tidigare konstfulla invirning av högen hade gått upp i en knut varför hela rasket lossnade. Tidvis omfamnad av ostyrig pressening lyckades jag till slut binda ihop den igen så den inte fladdrar. Skönt, för den väsnas en del när vinden drar i den, så man störs om natten.

Vis av gårdagen lät jag Saga äta idag innan träning i paddocken. Hon var såå sur igår! Och hungrig. Så hon försökte trotsa mig vid varje grässtrå som förirrat sig in på gruset, och ville inte alls vara medgörlig, grinig som attan. Kunde inte stå still vid ryktningen. Idag var hon betydligt lugnare. Men det är klart hon blir otålig och grinig när hon blir så "inlåst". Då flyttar jag henne ändå mellan boxen, ligghallen och rasthagen så hon ska få lite olika vyer. Tänker på alla stackars hästar som alltid står installade som hon gör nu. Inte konstigt om de får beteendeproblem. Fast Saga är ju rätt normal - vilken tjej blir inte grinig om hon inte får mat?

Nå, det blir nog bara en vecka till
, sedan kan hon nog få gå i hagen, eller i alla fall på större yta. Och få tränas i snabbare gångarter. Ska bli skönt. Man vill ju ha en glad häst. Fast minihagen är bra. Hon ser nöjd ut där.

Var hos grannen och fikade
och lämnade över vår fiffiga salva som slutligen kväste elaka såret på Sagas bok. Deras ena häst har ett styggt sår på nosen, så jag hoppas salvan hjälper. Sagas sår är nu torrt och fint och blir mindre för varje dag.

Snart ska jag ge Saga kvällsmat
, sedan ska vi själva äta makens smarriga fläskpannkaka!



Inga kommentarer: