lördag, april 09, 2011

Ridlektion en härlig varm vårdag!

Lilla skogsödlan hade det lite jobbigt när inte mindre än två katter var på honom. Som synes har han släppt sin svans. Han flyttades strax till en säkrare plats.

Koncentration.

Saga i en välförtjänt och omsorgsfull rull i paddocken.

Mökkvi rullar sig gärna där marken är som bösigast – och här sitter han!

Solbad i alpackahagen.
... och i hästhagen.

Medan maken röjer sly.

Och jag hittar inte mindre än 3 katthalsband på hemmanet! Alla av samma stuk. Anar att det tillhör den svarta katten Stilton brukar slåss med...


Det är hårt att kliva upp 7.30 en lördagsmorgon, men pållarna skulle ju hinna äta sin frukost innan vi åkte till ridkursen 10 minuter bort med släpet. Saga har börjat krångla vid lastningen igen, så jag får väl träna lite. Det tar bara 5 minuter, men hon ska inte fåna sig alls!

Vi rider 2 och 2, fast jag rider inte med Maken, dels för att Saga så gärna följer Mökkvi, och så är det kul att titta på varandra. Först red jag. Saga sturade men jag fick lite bra tips, så jag fick riktigt bra fart på henne! Och då går hon ju så himla bra. Gled fram så skönt i tölten! Så det var ett bra pass och jag var inte alls så utmattad som sist!

Medan maken red pratade jag med grannen där i solen, och såg när T red deras söta Smætla. Men det blev dags att åka hem. Hästarna lät sig lastas med lite krångel, men det tog bara 5 minuter. Efter lunch skötte jag djuren och maken röjde sly. Varpå det fick bli en fika i solgasset innan vi gick in och slappade. Dagen blir så lång, när man är uppe så tidigt. Men sömnig är jag. Och lite trött i kropperten av kursen idag.

1 kommentar:

ylle sa...

Vilken härlig dag ni haft! Både nytta och nöje!! Så söta alpackaflickorna är där de ligger och solar! Små bebisar i alla magar?