lördag, januari 01, 2011

Nyår!

Träning i vackert vinterlandskap.

Man frågar sig hur de tänkte när de namngav denna produkt...

Och här har vi skålandet vid 12-slaget!

Så här ser det ut på stallplan och i ingången till paddocken. Knagglig is!
Stupid mildväder!


Maken skötte djuren på nyårsaftons dag, medan jag handlade och fixade maten inför vår traditionsenliga nyårssupé. Vi tog in alpackorna och pållarna i boxarna innan vår prominenta gäst kom, den enda vi lyckats förmå att åka hit och fira nyår! Men vi är glada att någon vill komma! Det blev mycket bubbel på få personer, om man säger så ...

Vi bjöd på breasolacarpaccio med liten mixsallad, dressing & parmesanflingor, fläskfile med champinjon/basilika/vitlöksröra och rödvinssås med mozzarella på, med klyftpotatis till, och som efterrätt hemlagad chokladpudding med vispad grädde. Vår gäst bjöd på den goda men lite märkliga likören "Baja Päron" (märkligt namn) och vi drack rött vin till maten och bubbel i övrigt.

Lite nervösa var vi inför tolvslaget, raketerna och hur alpackorna skulle reagera. Men de verkade inte bry sig alls! Hästarna var tidvis lite oroliga men i stort sett lugna. Så vi skålade in det nya året inför alpackorna, och hade det på det hela taget rätt trevligt. Några smällare lät som att de knattrade alldeles utanför vårt stall. Men när vi tittade fanns där inget. Vid 23.30 såg vi att inget låg och brann i ligghallen eller i närheten och gick upp till huset igen. Vi slöt väl våra ögon vid 3.30...

Det lömska tövädret hade redan isat till vår väg. Stupid mildväder! Vill inte se en endaste plusgrad förrän i mars. Eller så får det bli plusgrader i en vecka så allt töar bort, och sedan får det komma ny fin snö igen. Hatar när temperaturen velar runt noll-strecket. Vi hade ju en sådan torr och fin vinter!

Vid 11-snåret idag gjorde maken scones och jag äggröra och stekt korv och bacon, så vi fick oss en engelsk frukost med mycket välbehövligt kaffe. Lite trött var man ju. Så småningom åkte vår gäst, maken somnade i sin säng och jag fick syn på T som red på Embla utanför fönstret, så jag gick ut och pratade med henne ett tag.

Idag – blir det nog inte många knop...

1 kommentar:

ylle sa...

Det ser verkligen inte roligt ut med all svallis hos er! Då fördrar jag den höga (och rätt jobbiga) snön hos oss...
Våra alpackor visade heller ingen rädsla för fyrverkerierna, vilket gladde deras matte! God fortsättning!!!