onsdag, januari 19, 2011

Prova-på-yoga!

Vi har en bit kvar ...

Maken har ju haft lite problem med stela höfter och rygg, så vi har funderat på om yoga kanske vore nyttigt. Och själv är jag ju inte tok-smidig heller... Så hittade jag en hemsida med yoga-kurser i Älvängen, med gratis "prova-på"-vecka hela denna veckan!

Så i måndags var vi på plats i mjukiskläder för att prova på yin-yoga. Den är ganska stillsam och bygger på att man ska komma åt bindväven runt muskler & leder och vara särskilt bra om man sitter mycket på kontor och har svårt att fokusera på nuet. Det kändes som ett rejält stretchingpass, men inte särskilt märkvärdigt just då. Utom när vi kom hem. Då kände jag mig alldeles mjuk, nöjd och varm i både kropp och själ!

I onsdags var vi på en traditionell nybörjaryoga-kurs. Mera action och roligare. Men ...

Om måndagar är ju jag hemma och varannan vecka även maken, så då är alla djuren skötta på dagen, man kan sticka iväg på sitt yoga-pass och sedan bara åka hem och softa. Och även om maken jobbar är det inte förrän 19.15 när köerna mattats och det blir lätt att hinna i tid.

Om onsdagar är passet redan kl 18.00, så då måste vi åka från jobbet redan 17.00 (och det är svårt att komma ifrån så tidigt) för att hinna med köandet utanför Bohus innan vi ska vara på plats. Och sedan måste man hem och ta hand om alla djuren på det.

Så vi beslöt att börja på yin-yogan istället. För det blir ju dumt om man måste stressa iväg för att slappna av ... Men nu ska vi bli smidiga som katter! (Återstår att se ...). När 45an blir färdigbyggd och kö-fri, kan man kanske drista sig att gå på onsdagspasset. Om, typ, ett år ...

Ridskolan började i tisdags och maken var den som fick börja denna terminen (Vi delar ju på en ridlektionsplats och rider två veckor i stöten, var). Han sa att han kände sig mjukare än vanligt – kanske en följd av vår yin-yoga! Det är ju toppen att få resultat på ett enda träningstillfälle!

Inga kommentarer: