lördag, mars 06, 2010

Scary skare och "spöken"

Snart, mycket snart, kommer huset att genomborras av en ENORM istapp. Eller...?

Skojig Saga.

Bägarlaven frodas under snötäcket.

Vet inte vad för knopp detta är, men min hjärna associerar trädet med Oxelösund. Någon som vet vad min hjärna menar? En oxel, kanske?

Det var ett strålande väder som lockade till uteritt. Den isiga vägen var dock inte lika lockande. Särskilt inte den rejält istäckta nedförsbacken mot ridhuset. Så vi red in i hagen bredvid istället. Grannen har tagit ned stängseltråden. Ganska brant nedför, på hård skare. Pållarna tyckte det var sååå jobbigt. Vi med. I nedförslutet snubblade pållarna lätt i den djupa snön och vi hade fullt sjå att inte själva ramla fram, när skaren gav efter för hästarnas tyngd.

Vi lät oss inte hindras, utan red vidare på den "lägre" N-rundan över galoppfältet. fast vi galopperade inte idag. Pållarna hade fullt sjå ändå. Inge kul. Tramsiga töväder förra helgen som förstörde all den fina lös-snön!

Väl hemma hann vi med en snabb-lunch innan min kompis L kom. Vi tog en promenix och visade vårt hemman och efter husesyn åt vi hennes medhavda kladdkaka med vispgrädde. Det kan man leva med!

Någon har sagt oss att det har varit en offerplats uppe på fikakullen, vid den stora enen, en gång, och Saga är ofta orolig för något där. Själv brukar jag ana en närvaro, fast har alltid tänkt mig att det är ett djur. Mycket rådjur passerar där. L håller på att lära sig om det mediala, så hon skulle "känna av" om där varit någon offerplats, om där fanns några spöken.

Hon tog en vända själv innan hon åkte och kom fram till att "någon" varit väldigt orolig för kullen och absolut inte vill att den störs, men är tryggare nu. För vi "får " gärna vara där – bara vi inte förstör. Hade vi byggt huset uppe på kullen, som grannarna trodde att vi skulle, hade vi kanske haft ett spöke ... Nå, han kan vara lugn. Jag skulle också tycka det vore synd att bebygga kullen. Den är finast som den är.

Jag har mina idéer om vem "spöket" är, men behöver lite fakta innan jag avslöjar det. Jag vet nämligen inte om spöket faktiskt har dött ännu...

På eftermiddagen gick jag på "fotografisk expedition" och klev i snön. Ibland håller skaren min tyngd i flera meter, så plötsligt trampar man igenom i varenda steg. Så jobbigt! Var rejält trött i benen när jag kom in!

På kvällen drack och åt vi gott men fult (min lammkötts-"rulltårta" med feta-ost blev god men föll isär) och avrundade vinet i soffan framför kakelugnen.





2 kommentarer:

Frod sa...

Knoppen är Ask. :)

Karos Corner sa...

Tack Frod!