söndag, mars 14, 2010

En ost i datorrummet!

Lustig snöformation.

Zollybolly gillar inte riktigt att gå på isen!

Mozzy och Ronja i garaget – ledsen kära svåger, men det verkar som katterna annekterat ditt garage!

Stilige Stilton!

Pållarna visade ett märkligt ointresse för frukosten kl 08.00. Jag blev ganska brydd men tänkte inte så mycket på det. Vid 13-snåret kom maken hem, och vid 15-snåret kom de. De grå missarnas uppfödare J, och T, matte till de grå missarnas bror! För häromveckan hörde J av sig och frågade om vi kanske hade plats för en katt till. Tyvärr hade Stiltons husse blivit väldigt allergisk, så de kunde inte ha katten längre. Och de verkade lättade att vi kunde ta honom, vi som bor på landet!

Så vi fick oss en jättefin katt, massor av mat till honom, kattklätterställningar och kattleksaker och dessutom ett fång tulpaner som tack för att vi tog emot honom! Vi blir ju alldeles bortskämda! Dessutom hade J tagit med en god kaka och ännu mera kattleksaker!

Vi släppte ut Stilton så han fick känna in sitt nya hem, medan vi människor hälsade på "flickorna" som var instängda i sovrummet däruppe, och gick sedan ner och fikade. Visar sig att Stilton är stolt far till inte mindre än 10 kattungar! Men nu är han kastrerad. Det blev en trevlig fika och vi bestämde att de får komma tillbaka till våren och se hur han kommit till rätta.

När de åkt, red vi ut på lägre N-rundan och pysslade om pållar medan solen gick ner. Så skönt att det är ljust så länge! Än en gång stod båda hästarna i ett visst hörn i hagen och ville inte gå därifrån. Då märkte vi det! På nå't märkligt sätt, har de lyckats få tag på en hösilagebal, och gnagt hål på ett hörn och plockat till sig hö! Jag förstår inte hur det gått till! Balen var nästan helt begravd i snö! Inte undra på att pållarna var pigga på uteritten! Och att de var ointresserade av frukost! Djur!

Efter mat och TV satte vi oss i datorrummet och sällskapade Stilton, som får bo i det rummet under "tillvänjningen". Han är så kelig och go! Lite lättskrämd, men verkar trygg med oss. Maken la sig på golvet och kliade honom på huvudet, medan han låg på rygg och knep med tassarna av njutning. En så'n go katt!

1 kommentar:

Anonym sa...

Fick en liten tår när jag läste vad du skrivit.
Saknar honom redan:( Men han kommer få det toppen bra hos er!!!
Ja visst är han en god ost:)
Tack återigen för att ni utan tvekan ville ha honom.
Titti