måndag, april 13, 2009

Svansen i topp och en ny ridrunda!

Kusarna. Lätt avspända.

Redige maken byter till sommardäck och tvättar Fooorden!

Lilla Mozzy (till höger) har dristat sig att lämna fåtöljen för en liten utevistelse i vårvärmen.

Lite bus med Zolly-Bolly.

Idag red vi en ny runda! Som grannarna rekommenderat. Jättebra runda! Många långa sträckor där man kan öka farten. Fast idag skrittade vi hela vägen. Eftersom det var första gången vi red där. Man vet aldrig vad som dyker upp runt hörnet, och det var länge sedan vi red en ny väg med kusarna. Men de var så lugna så och klev fram överallt. Det var bara en frigolitgrund i vardande som gjorde Saga lite nipprig, och ett möte med ett hölass.

Hemvägen är tyvärr även bilvägen hem, så det är tur att kusarna är trafiksäkra. En del blåser förbi rätt fort. Men de brukar i alla fall hålla ut ordentligt när de passerar. F-rundan tar drygt en timme i skritt, vilket är precis lagom! Skoj med en ny runda! Skoj med en bra runda med långa små skogsvägar i öppen terräng att kunna öka farten på - N-rundan är mera klättring i skogen. Här ska det töltas!

Idag fick Ronja gå ut! Med svansen i topp! Och som av en händelse hittade vi snart en död näbbmus vid huset! Gnagarn's Bane är hennes indiannamn, tror jag. Lilla musen hade inte samma tur som Zollys ödla, som undkom slutet medelst en tappad svans! Så'na små jägare vi har!

På eftermiddagen rensade jag klöver medan maken bytte däck på Foorden, tvättade den och var allmänt redig. Så nu är vi båda lite möra. Och i morgon är det arbetsdag! DOOH! Hade gärna varit ledig lika länge till ...

Inga kommentarer: