söndag, april 05, 2009

Som ett genrep till påskhelgen

Slummer i solen

En fluga på sav-kalas i björken!

Solglimt i saven

Tittar man noga - ser man stallet upp och ner i sav-droppen!
(Klicka på bilden så blir den större)

11.30 var vi i ridhuset för lektion. Jag visste inte hur det skulle gå - har ju inte ridit Saga sedan förra lördagen, tror jag. Utom en kort vända igår efter att hon fått sin sko. Men det gick ganska bra. Hon blev mjuk och fin, gav efter i sin kropp och började gå i form fint. Jomän, det ska nog bli ordning på henne med.

Mökkvi var stel igen. Vi insåg att tidigare har vi ju ridit igång dem ganska länge medan grannen red. Men nu är ju grannens häst "mammaledig", så nu är det ju vår tur att ha lektion på en gång, liksom. Mökkvi behöver nog de där 40 minuterna att värma upp. Så nästa gång ska nog maken komma igång lite innan. I Sagas fall handlar det mest om att få upp farten. För när hon väl travar och töltar, blir det oftast hur bra som helst! Hon har en väldigt bra trav! Och tölten är också fin! Hon är så duktig, lilla Saga. När hon vill. Och matte gör rätt ...

Det är fantastiskt bra att rida för instruktör! Vi hade aldrig fixat detta själva. Men det känns i musklorna, det gör det ...

Solen kom fram på eftermiddagen så det blev läge att gå och skrota ute med Zolly som följesslagare. Märkte att en massa grenar brutits på björken framför köket. Där var svarta hårstrån i ändarna. Och de var alla i lagom äthöjd för en häst.... Hmmm. Hur som helst droppade björksaven ymnigt, så flugorna hade party på grenarna!

Ser redan fram emot påskhelgen. Fem lediga dagar! Underbart! Då ska jag sova. Rida. Gå och skrota. Pyssla med pållar. Och fika. I solen. Nice!


1 kommentar:

Holmarna sa...

LJUVLIGA BILDER!!! Helst den me stallet i droppen.