måndag, april 27, 2009

Huvudvärk och åskväder

Hela dagen idag har jag varit lite grinig och haft ont i huvudet. Vilket som är orsak och verkan vet jag inte riktigt. Men när vi kom hem från jobbet kände jag mig helt matt och lite frusen. Som om jag höll på att bli sjuk. Men maken tänkte rida ut. Och jag bestämde mig för att hänga på. Hon behöver ju motion, den lilla pållan!

När vi gick ut var det lite halvmulet. Men medan vi gjorde i ordning hästarna kom dock solen fram! Så det blev en fin tur bland vitsipporna i skogen! När vi nästan kommit runt beslöt vi att galoppera upp för branta backen istället för att rida hem. Pållarna har brukat konstra, när vi velat rida upp där istället för att gå hem. Men numera är de medgörliga. Vi galopperade upp. Och jösses sådan fart det blev! Otroligt att Sagis som är så seg i ridhuset ibland, kan få sådan fart. Hon töltar och travar förbi Mökkvi lätt. Idag galopperade hon förbi, men Mökkvi har en växel till i galoppen, som maken inte riktigt valde. För fort gick det ändå! Himla fin galopp har hon, pållan.

Väl uppe för backen var kusarna lite nippriga, vi klev av och ledde hem dem, delvis för att skritta av dem lugnt. Mötte närmsta grannen vars katt gömt sig i buskagen. Hon berättar att katten gillar att hälsa på våra hästar och vill att matte kommer med. Nu när hästarna har varit i vinterhagen har katten dock inte vågat sig fram för det är bara sommarhagarna som gränsar till henne - och våra katter är ju här, gudbevars...

Vi lät Saga få sitt hö i paddocken när vi noterade väldigt mörka moln i sydväst. Och lustigt nog hade det plötsligt börjat blåsa redan när vi red ut. Nu kom det snabbt närmare. Regnet. Och en blixt! Det blev några rejäla blixtar och muller, men Saga verkade inte bry sig så mycket förrän skuren kom. Jösses vad det regnade! Då sprang hon runt och var orolig, så vi släppte ut henne till Mökkvi. Då blev hon genast lugn igen. Några blixtar lyste upp hela himlen, men mullret avslöjade att det var minst någon dryg mil bort. Och min huvudvärk var borta!

Fast nu är jag lite frusen igen. Lite snorig. Lite huvuvärk. Och matt. Nå't lurt är det ...

Inga kommentarer: