söndag, februari 22, 2009

Underbara jobbiga vinter!

En snökristall i Sagas päls!


Idag vid 13-snåret kom två unga tjejer och provred våra kusar!
De hade svarat på vår annons om medryttare! Vi hade tänkt oss några äldre, men storasystern går på islandshästgymnasium! Känns som att intresset är genuint! Snöstyltssituationen föranledde en promenix till ridhuset, för ute går det inte att rida! Lillasyster var kanske inte så van vid just islandhästar, men båda var lugna och fina när de gjorde iordning hästarna, båda red med mjuk hand, båda fick hästarna i form och i fin trav, även om tölten satt längre in. Saga försökte stanna med båda, men de fick fart på henne! Så jag tycker det bådar gott. Våra kusar behöver mera motion! Vi fikade efteråt och bestämde att tjejerna kommer och rider måndagar och fredagar. Perfekt! Då blir vi (nästan) hästlediga dessa dagar!

Snön började falla när de kom och när de åkt började det vräka ner! Vi tog in kusarna, betvingade snöstyltor och ställde dem i boxarna med kvällsmaten. Så fräschade man upp sig och pulsade iväg i snögloppet till islandshästgrannen. Där bjöds vi på rött vin med smarriga ostar, köttbitar och annat tilltugg samt trevligt sällskap. Allt medan deras söta hundar ville ha kel! Massor av kel!

Det var fantastiskt trevligt, men så småningom fick vi pallra oss hem. Det snöade mindre nu, men hela omgivningen var täckt med ett tjockt lager snö. Så vackert! Trots att det är några kilometer bort, sken Skepplanda upp vägen hem och det kändes som att gå i ett julkort! Jag älskar verkligen snö. Fast det är så meckigt med snöstyltorna! En vinternatt med snö klår vilken sommarnatt som helst! Härliga, magiska snövinter!

1 kommentar:

Lola sa...

Vi tackar för en trevlig kväll, Ja det måste ha varit fint att gå hem i den snön.Synd bara att det blir + grader med en gång som förstör allt och ger hästarna problem, med styltor på de skodda fötterna.