söndag, februari 15, 2009

Lång men ledig lördag!

Bröder och lille N!

Solen besegrar snön trots kylan! Det är vår!

Under fredagen jobbade jag medan maken, båda bröderna, deras far och deras söner besökte Universeum! 7 killar! När jag kom hem hade de just varit i stallet, men hästarna hade varit lite störiga, så de försökte aldrig rida. Vi NH-tränade dem därför i 10 minuter, maken och jag. De ska inte kaxa sig! Och det gick bra! Ordning på torpet!

Så åt vi ungsbakad lax på spenatbädd med parmesan och gräddsås. Avrundade med Cheesecaken, som smakade bra trots skönhetsfel ... Lille N blev snabbt mätt på laxen, så det blev lite rester, men när cheesecaken kom fram hade han plötsligt en väldig aptit! Märkligt...

På lördagen var det dags för dem att åka till Brännö, men vi tog en liten vända ut först för att se på hästarna. N verkade inte intresserad av att rida. Kanske hade han skrämts när de var stökiga under gårdagen. Fast så hade han ju också sprungit bakom Mökkvi och antagligen skrämt honom lite. Det är uppenbart att små barn inte har någon instinktiv respekt för djurbakar ... Men vi vet ju hur hästar är! Sparkar bak, bits fram och är obekväma på mitten ;-)

Maken körde dem till Saltholmen medan jag beräknade foderstat med våra höanalyser och SLUs förnämliga foderstatsberäkningssida! Himla fiffigt. Man bara fyller i alla analysvärden och allt vad man ger dem, så ser man vad de behöver mer av och mindre av! Våra har fått alldeles för mycket energi - därav Mökkvis fetma. Lustigt dock, att Saga inte lagt på sig. Fast hon är inte så åpen som vissa andra ...

Det var ju Alla Hjärtans Dag! En del är noga med romantiska firanden. Men maken och jag, som haft ont om tid på sistone att hänga framför TVn med en katt på magen, var överens om att en TV-kväll ändå vore det bästa! Maken hade i alla fall köpt lite vaniljhjärtan till kaffet! Duger gott som firande för mig! Mys! Var så sömnig, att jag var tvungen att lägga mig 23.30! Jag är inte riktigt skapt för att gå upp innan kl 11.00 på en lördag. Men har man finfrämmat vill man ju inte sova bort värdefull umgängestid!

1 kommentar:

Holmarna sa...

Nils o Per trivdes så bra hos er! Vilken mat... hade velat vara där också. STOR kram till er! Jag håller med om att vi morgontrötta är intelligentare än det piggare släktet.