fredag, juni 01, 2012

Fixa fordon, fåla och feliner. Fål-ankomst och festande.

Sagis var hos veterinären i tisdags för att titta  på en hålvägg som hovslagaren inte vågat öppna upp. Tur det, för de fick ta bort en ganska stor del, men hoven är i övrigt frisk. Två veckor med gips i torr ligghall, sedan ska hon vara helt OK.
Zolly & Ronja blev vaccinerade i tisdags. Visar sig att Ronja har en "plump i protokollet" hos veterinären sedan hon bet husse förra året! Men hon var snäll denna gång. Detta är förstås Zolly på bild – vår lilla "tudorkatt" - men hon är alltid snäll!

I fredags kom grannens "killar", som ska gå i de nya hagarna på remsan mellan vår tomt och vägen. Nyfikna & söta är de!

Mökkvi får agera gräsklippare sedan vår elektriska dog förra året. Denna är tystgående och miljövänlig men det blir kanske inte så jämnt...


I onsdags var det nypremiär för Reklamfesten! I "fornstora dagar" var det festen med stort "F" för "alla" var där! Tyvärr var den rätt dyr, så när företagen slutade betala biljetterna för de anställda slutade folk komma och det rann ut i sanden. Detta var således ett trevligt initiativ. Och gratis! Och därmed var glaset vin, varmkorven & popcornstruten som bjöds helt OK, men den svarade ju inte riktigt upp mot dåtidens fester! Och jag träffade kanske 7 pers jag kände, Förr träffade man kanske 20-30.... Lite generationsskifte är det nog också. De flesta i min ålder är ju mera hemmahäckare än partyprissar numera.... Men man hoppas på mera folk nästa gång. Inbjudan kom lite hastigt på denna gång och det fick inte plats så mycket folk i lokalen.

I fredags hade vi "sommarfest" på jobbet. Det började med ölprovning efter lunch och fortsatte med femkamp på Liseberg med 2 dryckespauser. Nice! Så gick vi tillbaka till kontoret för lite smarrig cateringmat, och satt och snackade och hade trevligt! Inbjudan till reklamfesten i veckan hade kommit med en heliumballong, så snart klipptes det försiktigt hål i den så vi kunde suga i oss helium och prata med lustiga röster. Tänk att det är så otroligt roligt!

Saga är ju konvalescent nu igen fram till 12 juni. Volvon verkar vara sympatisjuk, för den fick 2 "tvåor" på besiktningen, och dessutom är lite fler dyra fel i vardande. Ujujuj, det ekar redan tomt i plånboken. Tur man kan sol & våra sin make!


Inga kommentarer: