måndag, juni 18, 2012

Nu blir det många besök...

 Grannens Hrisla är väldigt nyfiken och blir gärna kliad, nu när hon känner sig trygg med oss.
 Faktiskt är grannens båda åringar tämligen sociala. Och Maken vet exakt var man ska klia!

 Även små djur finns det på Hemmanet.

 Miski och vi väntar otåligt på hennes halvsyster som väntas den 20 juni... Men innan dess ska Qhichincha nedkomma. Känns som det blir snart – magen har liksom "fallit ned"....

 Tamya ska hon heta ("regn" – eftersom hon föddes en regnig dag). Så här rosa på nosen var hon härom dagen. Nu har hon fått mera "skägg". Bra, då tar inte solen så hårt. Vill inte riktigt smörja på solkräm – de innehåller ju alla möjliga kemikalier och lilla Tamya diar ju!

Systrarna – tuffa Tamya är väldigt självständig och hänger gärna med "fjortisarna": storasyster Kachita och Miski. Särskilt Kachita tyr hon sig väldigt till - hon är som en extramamma. Notera att det är lite rött på Tamyas nacke och rygg! Hon är inte helvit som storasyster!

I lördags kom grannens tös med kompis oc kikade lite på alpackorna. maken visar och grannens åringar tittar nyfiket på.


I veckan som gått har vi vägt lilla Tamya varje dag. Hon växer så det knakar och hennes päls är nu fluffig och fin. 

Nyheten har spridit sig fort, så nu får vi många besök. I lördags kom ju då grannens tös förbi med en kompis. På eftermiddagen kom Frodo-kompisen med söner och föräldrar! Har inte träffat hennes föräldrar på evigheter! När vi var i övre tonåren hängde vi jämt i deras kök och det var så mysigt. Åt Kornmo-kex med smör på, och det kom alltid någon förbi och pratade lite. Det var kul att träffa dem igen!


De åkte vidare efter att ha träffat alla djuren och en fika, medan Frodo med söner stannade även till kvällsvard. Trivsamt!

Igår kom min arbetskamrat och hennes kompis med två döttrar. Kompisen går i hästköparplaner och drömmer kanske även om en gård en dag, så hon ville gärna ha lite tips. Att det fanns alpackor att kika på, och dessutom en fölis, var nog bara en bonus!



I torsdags var vi hos veterinären med Saga. Hennes hov är frisk nu, men det är så mycket av hovväggen borta, att hon får gå med ringsko och hålband på hoven till väggen vuxit ned tillräckligt. Till dess år hon bara skrittas och inte ridas på ca två månader! Så det blir sommarlov för Sagis! Tur man kan rida makens pålle – och tur att det är han som behöver motionen mest!

Inga kommentarer: