måndag, juni 04, 2012

Vinafton & drösar av däggdjur

Fullt ös när "flickorna" släpptes!

Kachita disslar.

Miski!

Dags att rulla sig! Notera de runda magarna! 2 veckor till fölning!

Mökkvi hälsar på de söta tjejerna på andra sidan stängslet.

Hrisla hänger lite på morsan.

Kaneli-kompisen kom i lördags afton med glada hunden Tiggva. Och eftersom hon skulle sova över drack vi ymnigt med vin till och efter maten och fick sitta och "tjôta" riktigt länge. Mysigt! Hon hade med sig en otroligt smarrig hallon-pannacotta-paj som vi fortfarande mumsar i oss resterna av.

Hon åkte på lördagen och vi började pyssla med djuren, när Isis-grannen kom med sina 5 ston; tre vuxna och två 1-åringar som ska gå på sommarbete hos oss och hjälpa oss beta av. Det blev full rulle i hagen en stund när de kände igen de unga killarna som kom i fredags, och upptäckte Mökkvi! Saga blev lite olycklig, instängd i sin ligghall eftersom hon ska stå torrt med gipset, när Mökkvi gick och snackade med de nya tjejerna på andra sidan stängslet! Men Mökkvi fortsätter att ligga och sova utanför ligghallen och hålla henne sällskap! Han brukar inte sova där, så det är uppenbart för att vara nära Saga. Gulligt!

De "nya" pållarna är ju inte vana vid alpackor, eller grannens kor, så det var mycket uppmärksamma hästar som tittade nyfiket på alla dessa konstiga djur. Inser att med korna kan man således se uppåt 30 betande djur samtidigt! Som värsta savannen! Och ibland dem smyger små rovdjur... (fast på behörigt avstånd).

1 kommentar:

Anonym sa...

kul foto på Hrisla